Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ugasiti Plamen

Autor: Andrija Prović

22.01.2010. 23:00
Ugasiti Plamen

Foto: Filip BRALA



Ako ne dozvolimo brz protok lopte iz kojeg se rađaju njihove prilike za šut, onda možemo i očekivati dobar ishod ove utakmice – kazao je pomoćni trener Branimir Peričić
Pred košarkašicama Zadra večeras (19 sati) je važna utakmica 11. kola sa Požegom. Dvoboj je to koji će pokazati jesu li Mazijine izabranice nakon vrlo dobre predstave u Kupu zaista na putu povratka u sjajnu predblagdansku formu. Utakmica na Višnjiku bit će njihov drugi ovosezonski ogled, a posljednji put su se susrele u studenom kada su Slavonke slavile rezultatom 73:68. Podsjetimo, u četvrtom kolu u Požegi domaće su na poluvremenu imale 16 koševa prednosti te se činilo da će lakoćom do dva nova boda, no Mazijina odluka o presingu na čovjeka pokazala se ispravnom, a Zadranke tako u završnicu ulaze potpuno poravnate. Ipak, kada se činilo da će gošće konačan ishod okrenuti u svoju korist, igračice Plamena mirnije su odradile završnicu ne dopustivši iznenađenje na svom parketu. Iako je taj susret već odavno arhiviran, Zadranke iz propuštene prilike mogu dosta toga naučiti. Uz priliku za uzvrat, današnja utakmica za “bijelo-plave” je značajna i iz razloga što je do kraja ostalo još samo četiri kola za odigrati, a pobjeda bi označila dostizanje jednog od njihova dva primarna cilja. To su ukupno četiri boda iz sraza s već spomenutom Požegom, odnosno s Biska Pulom, dok su gostovanja kod Agrama i Splita sjajna prilika za korak dalje, tj. ulazak u društvo Lige za Prvaka. Na što će zadarske košarkašice večeras trebati posebno obratiti pažnju, upoznao nas je njihov pomoćni trener Branimir Peričić.
– Plamen Požega je izrazito šuterska ekipa, a najveća opasnost prijetit će nam preko njihove vanjske linije koju predvode Ana Božić i Kristina Soldo. Ne smijemo zadoraviti ni Zoranu Bilić, iskusnog centra koja je u stanju napraviti veliku pomutnju u reketu. Ako ne dozvolimo brz protok lopte iz kojeg se rađaju njihove prilike za šut, onda možemo i očekivati dobar ishod ove utakmice. Nekakvu posebnu taktiku nismo pripremali, a naše igračice predvođene Inom Marin zasigurno posjeduju kvalitetu dovoljnu za savladati Požegu. Nadam se da ćemo večeras upisati sedmu ovosezonsku pobjedu – zaključio je Peričić.


Zdravstveni bilten


Glorija Sikirić je u Kup utakmici s Pulom zaradila ozljedu palca zbog koje prošli tjedan nije odradila sve treninge. Večeras će biti u sastavu, no njena ozljeda još nije u potpunosti sanirana. Sve ostale igračice su zdrave.




 


A-1 LIGA KOŠARKAŠICA


Raspored 11. kola: Zadar – Plamen Požega, Trešnjevka – Agram Zagreb, Biska Pula – Studenac Omiš, Split – Croatia 2006.