Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za proširenje ceste mještani ustupili zemljište

Autor: Branko Božić

22.01.2010. 23:00
Za proširenje ceste mještani ustupili zemljište


Svakako najvažnije i jedno od najvećih gradilišta trenutačno nam je mjesni porat, za čiju sanaciju država Hrvatska i Općina Privlaka ulažu preko 3 milijuna kuna, zaključuje Glavan
U okviru plana i programa održavanja postojeće i izgradnje nove komunalne infrastrukture na području općine Privlaka, koji je na sjednici sredinom mjeseca prosinca prošle godine usvojilo privlačko Općinsko vijeće, upravo se ovih hladnih, ali suhih i vedrih siječanjskih dana punom parom radi na realizaciji zacrtanih projekata.
Tako radnici općinskog Komunalnog poduzeća Artić pod stručnom palicom direktora Borisa Glavana izvode radove na proširenju ceste u naselju Skoblari, kojom su dalje na istok prometno povezani Buškulići i Kršlovići. Da je ovaj zahvat naišao na odobravanje mještana Skoblara vidljivo je iz podatka da su svi vlasnici s lijeve i desne strane ceste dragovoljno ustupili svoje zemljište. Uz to što će se prometnica proširiti, na mjesto dosadašnjih suhozida podižu se novi kameno-betonski zidovi. Kako se očekuje u idućim bi se danima sa sličnim poslovima trebalo krenuti i u zaseoku Batalaža.
Kako nam je rekao Glavan, pored ovih radova u zaseoku Mletak traje akcija na poboljšanju opskrbe električnom energijom. Naime, tamo djelatnici građevinske tvrtke Zubčić d.o.o. iz Ražanca rade na podzemnom kabliranju elektrovodova. Ovim zahvatom omogućit će se uklanjanje postojeće nadzemne elektromreže i instaliranje nove javne rasvjete. Treba naglasiti da su kućanstva u Mletku do sada u pravilu za jačih bura i posolica ostajala bez struje, no nakon ovog zahvata to će postati prošlost.
– Kad je riječ o Mletku, moram istaknuti da tamo naši djelatnici upravo privode kraju poslove na izgradnji dužobalne šetnice u dužini od oko 500 metara. Ako nas vrijeme posluži, taj ćemo projekt okončati u idućih desetak dana, čime će ne samo Mletak nego i čitava naša općina biti uređenija do početka ovogodišnje turističke sezone. Nadalje, u Begonjićima se tamponira nekoliko ulica koje će se u dogledno vrijeme i asfaltirati. Zaista ovog se trena u Privlaci radi puno toga. Svakako najvažnije i jedno od najvećih gradilišta trenutačno nam je mjesni porat, za čiju sanaciju država Hrvatska i Općina Privlaka ulažu preko 3 milijuna kuna, zaključuje Glavan.