Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Grom udario u kuhinjski bojler koji je eksplodirao

22.01.2012. 23:00
Grom udario u kuhinjski bojler koji je eksplodirao


– Eksplozija je uništila sav kuhinjski namještaj, a i kuhinjski aparati su jako oštećeni. Štednjak, hladnjak, sudoper, a vidite što je ostalo od lonaca i posuđa koje je bilo u sudoperu i njegovoj blizini – pokazao nam je Buča
Nitko nije ozlijeđen kada je u petak na večer uslijed kratkog, ali žestokog nevremena na biogradskom području, grom udario u kuhinjski bojler koji je eksplodirao u kući Fabijana Buče na Putu Solina 24. i vlasniku pričinio popriličnu materijalnu štetu.
Naime, kako je došlo do udara groma u bojleru, koji nije bio ni uključen, još se pouzdano ne zna pojasnio nam je vlasnik kuće, Fabijan Buča.
– Bio sam u kuhinji svega dva metra udaljen kada je grom udario i sva je sreća da nisam i ja nastradao. Dok sam se snašao sve se već dimilo i bilo je puno čađi, strašno. Eksplozija je uništila sav kuhinjski namještaj, a i kuhinjski aparati su jako oštećeni. Štednjak, hladnjak, sudoper, a vidite što je ostalo od lonaca i posuđa koje je bilo u sudoperu i njegovoj blizini. Sve se pretvorilo u garež. Sva je sreća da eksplozija nije zahvatila i druge prostorije u kući, ovako će se već nekako sanirati. A, što se može?! Kolika će šteta biti ne smijem ni pomisliti, a susjedi koji su priskočili u pomoć kažu da po njihovoj slobodnoj procjeni zasigurno neće biti manja od 10-ak tisuća kuna. Ništa, nažalost, nije osigurano, no dobro da nije zahvatilo čitavu kuću i da nisam i sam nastradao – nemoćno je zaključio vlasnik obiteljske kuće u Biogradu, Fabijan Buča.
No ovaj Biograđanin sva sreća, ima dobre susjede i prijatelje koji su mu nesebično priskočili u pomoć.
Već od ranog jutra pomagali su mu u čišćenju, pranju i saniranju nastale štete koliko su znali i umjeli kako bi mu barem malo olakšali nezgodu koja ga je snašla.