Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Uz Zadarski list i posjet muzeju – računalo je tu

22.01.2012. 23:00
Uz Zadarski list i posjet muzeju –  računalo je tu


Narodni muzej Zadar, u suradnji sa Zadarskim listom, organizira nagradnu igru “Narodni muzej zadar – 180 godina s vama” za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije. U godini u kojoj slavi velikih 180 godina postojanja NMZ je odlučio nagraditi najmlađu populaciju. Nagradna igra pripređuje se, dakle, u cilju daljnjeg otvaranja vrata Muzeja učenicima, njihova senzibiliziranja i stvaranja interesa za redovite posjete približavanjem doživljaja, sadržaja i poruka muzejske građe te upoznavanja s kulturno-povijesnom, prirodnom i tradicijskom baštinom zadarskog kraja, njenom zaštitom i aktualizacijom kroz razne oblike i metode rada i djelovanja.
U Zadarskom listu će u petak biti objavljen prvi od ukupno 18 kupona. Na svakom kuponu biti će postavljno pitanje, a potrebno je odgovoriti točno na svih 18 pitanja, te naposljetku sve kupone poslati na adresu Narodnog muzeja.
Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Zadarske županije koji u razdoblju do 27. siječnja do zaključno 18. veljače 2012. točnim odgovorom popune svih 18 kupona.
Narodni muzej sastoji se od više odjeljenja, Galerije umjetnina, Prirodoslovnog odjela, Etnološkog odjela, te dislociranih zbirki na otoku Ižu. Cilj je, dakle, upoznati učenike s onime što muzej znači za ovaj grad i županiju. Često nismo svjesni koje blago se nalazi u našim muzejima, a Narodni muzej svakako je čuvar blaga zadarske županije. Upravo odgovorima na pitanja s kupona učenici mogu saznati više o jednom od tri zadarska muzeja.
Učenike očekuje bogat nagradni fond, a prva nagrada je osobno računalo. Druga nagrada je video kamera, a treća digitalni fotoaparat. Uz ove izuzetno vrijedne nagrade, podijelit će se i više izdanja Narodnog muzeja, kao i 20 paketa ulaznica za posjete svim odjelima Muzeja. Sve to i više je nego dovoljan razlog za sudjelovanje u nagradnoj igri. U doba kad je bez računala postalo nemoguće šteta ga je ne osvojiti na ovako jednostavan način. Potrebno je samo kupiti Zadarski list, prošetati do muzeja i uz malo sreće računalo je tu. A usput će se svi i znanjem obogatiti.