Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na dva pročelnička mjesta “puca” 16 kandidata

Autor: Ivana Burica

22.01.2013. 23:00
Na dva pročelnička mjesta “puca” 16 kandidata

Foto: Zvonko KUCELIN



Od Vlatke Vučić Marasović iz Odsjeka za odnose s javnošću Zadarske županije doznajemo i da će na web stranici Zadarske županije pet dana prije pismenog i usmenog testiranja kandidata za pročelnike biti objavljeni materijali i literatura za testiranje


Na javni natječaj za imenovanje pročelnika, odnosno pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te pročelnika/pročelnice Upravnog odjela za more i turizam Zadarske županije stiglo je, doznajemo, ukupno 16 prijava.
– Na natječaj za pročelnika za more i turizam prijavilo se 11, a za pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb pet kandidata. S njihovim imenima za sada ne možemo ići u javnost, rekla nam je Vlatka Vučić Marasović iz Odsjeka za odnose s javnošću Zadarske županije.
Od Vučić Marasović doznajemo i da će na web stranici Zadarske županije pet dana prije pismenog i usmenog testiranja kandidata za pročelnike biti objavljeni materijali i literatura za testiranje.
Materijali bi trebali biti objavljeni ovih dana.
Nakon pismenog testiranja s kandidatima će razgovarati Povjerenstvo za imenovanje pročelnika u kojemu uz župana Stipu Zrilića sjede i Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove te njena pomoćnica Ljiljana Peričin.
Novi pročelnici za more i turizam te za zdravstvo i socijalnu skrb biraju se zbog skorog odlaska u mirovinu dosadašnjih pročelnika Jerolima Urode i dr. Josipa Kraljića.
Inače, novi pročelnici će nakon probnog rada od tri mjeseca dobiti ugovor na neodređeno vrijeme.
Kandidati za pročelnike, pored općih uvjeta propisanih člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61/11), trebaju ispunjavati i određene posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o unutarnjem redu upravnih tijela Zadarske županije.
Kandidat za pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb tako mora biti magistar medicine, magistar ili stručni specijalist društvene ili humanističke struke, imati pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima te položen državni stručni ispit, a kandidat za pročelnika Upravnog odjela za more i turizam mora biti magistar ili stručni specijalist ekonomske, pravne, poljoprivredne, pomorsko-prometne struke, imati najmanje pet godina rada na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit te organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine za upravljanje upravnim tijelom.