Kristina Božić i Ivo Fabijanić povjerenici za Kukljicu i Pag

Slika korisnika admin
Josip PORTADA

Vlada RH raspustila je jučer Općinsko vijeće Kukljice i Gradsko vijeće Paga te načelnika Marina Boška i njegovu zamjenicu Ivonu Cukar, kao i gradonačelnika Željka Maržića i njegova zamjenika Darija Grašu.

U rješenju Vlade o raspuštanju gradskih i općinskih vijeća i razrješenja gradonačelnika i njihovih zamjenika te općinskih načelnika i njihovih zamjenika u ukupno 17 mjesta i gradova, stoji kako je razlog za taj potez to što nisu u zakonom određenom roku donijeli proračun, odnosno odluke o privremenom financiranju. Stoga su imenovani povjerenici Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika.

Tako je Kristina Božić imenovana za povjerenicu Vlade u Općini Kukljica, dok je za povjerenika u Gradu Pagu imenovan Ivo Fabijanić.

- Nisam još dobila službeno rješenje. Odluku sam vidjela na internetskoj stranici Vlade pa držim da je prerano za bilo kakav komentar, rekla je Božić, diplomirana pravnica godinama zaposlena u zadarskom Uredu državne uprave gdje radi kao voditeljica Službe za opću upravu. Dodala je kako je upoznata s problemima u Kukljici i razlozima imenovanja.

U komentiranje Vladine odluke jučer se nije htio upuštati ni Fabijanić kojeg javnost zna kao dugogodišnjeg člana SDP-a, a bio je u vodstvu županijske organizacije te odradio jedan mandat kao saborski zastupnik. Trenutačno je u mirovini i, kako je kazao, politički neaktivan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno