Nakon 12 godina potpuno se obnavlja hotel Funimation

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ULAŽE SE 68 MILIJUNA KUNA
Planira se i izgradnja potpuno novog koncepta Falkensteiner Borik kampa u koji će se uložiti devet milijuna eura, a sam početak radova ovisi o dovršetku svih administrativnih koraka s raznim državnim institucijama. Ovaj projekt planirao se provesti još prije godinu dana, ali i dalje je na čekanju
Marin GOSPIĆ
Hotel Funimation raspolaže s 258 soba koje se posve obnavljaju

U hotelu Falkensteiner club Funimation u vlasništvu tvrtke Falkensteiner Borik već mjesecima traju obimni radovi na potpunoj unutarnjoj rekonstrukciji. Zadarska javnost pamti kako su se na mjestu ovoga hotela desetljećima djelovala dva hotela, Barbara i Novi park, koji su po preuzimanju ove tvrtke od strane austrijskog Falkensteinera za prve, još obimnije rekonstrukcije završene prije 12 godina spojeni u jedan hotel nazvan Funimation.

U ovoj tvrtki kažu kako se obavlja rekonstrukcija soba te javnih prostora hotela od recepcije, barova i restorana s novim dizajnom. Većina od 258 soba u ovom hotelu zapravo su manji apartmani kojih ima čak devet različitih veličina, a koji se uglavnom sastoje od dvije spavaće sobe i kupatila.

- Rekonstrukcijom soba nije predviđeno povećanje njihove površine, već se kompletno mijenjaju instalacije, podovi, stolarija i namještaj te se uređuju balkoni, novim modernim izgledom u skladu s trendovima. Vodimo se trendovima od dizajna do boja prilagođenim mediteranskom podneblju te IT infrastrukturi. Što se tiče javnih prostora, radi se novi koncept restorana i barova koji su u potpunosti obuhvaćeni novim dizajnom, pojašnjavaju u ovoj zadarskoj tvrtki dodajući kako u ovaj projekt ulažu devet milijuna eura, dok je planirani završetak radova 1. lipnja ove godine. Kako doznajemo, prodaja aranžmana za ovaj, kao i druge hotele Borik i dalje će uglavnom biti orijentirana na tržišta Njemačke i Austrije, što im je dosad jamčilo izvrsnu popunjenost tijekom cijele godine. Glavnina aranžmana bili su all- inclusive, što znači da gost praktično cjelokupne svoje potrebe dobiva unutar naselja nedostupnog onima koji nisu gosti, koje je, pak, zbog toga prilično odvojeno od interakcije s gradom Zadrom što već godinama izaziva negodovanje građana naviknulih da mogu svratiti uokolo i unutar hotela.

U Falkensteiner Boriku već nekoliko godina planiraju i obnovu njihova poznatog i cijenjenog autokampa, a početak radova se očekivao još između završetka sezone 2016. i sezone 2017. godine, zbog čega su lani po prvi puta morali otkazati gostoprimstvo međunarodne, vrlo posjećene izložbe pasa Cacib Zadar koja je privremeni dom pronašla u TN Zaton.

- Planira se izgradnja potpuno novog koncepta kampa u koji će se uložiti devet milijuna eura, a sam početak radova ovisi o dovršetku svih administrativnih koraka s raznim državnim institucijama, kažu u Falkensteiner Boriku iz kojeg nam nisu mogli dati detaljnije pojašnjenje jesu li ishodovali lokacijsku i građevinsku dozvolu te izradili cjelokupnu dokumentaciju do glavnog i izvedbenog projekta.

U turističkim krugovima poznat je i plan ove tvrtke po kojem bi se posve srušio njihov najlošiji Borikov hotel, Donat, na čijem mjestu bi se izgradio novi hotel.

- Vlasnici Falkensteiner Michaeler Tourism Group su usvojili dugoročan plan investiranja u turističko naselje Borik tzv. Master plan koji predviđa nove investicijske projekte u nekoliko faza u vrijednosti preko 50 milijuna eura, navode u Boriku iz kojeg nisu htjeli pojasniti kakve sve projekte planiraju provesti u ovom najvećem gradskom hotelskom naselju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)