Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Automobil balansirao na drvenom moliću

23.01.2020. 17:18


Danas ujutro oko 7.50 na Obali kneza Trpimira dogodila se nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj je automobil sletio s ceste, ali na sreću nije upao u more, već se zaustavio na drvenom moliću. Vozačica automobila nissan micra pribrano je nazvala supruga te o svojoj pat poziciji obavijestila hitne službe koje su odmah izašle na teren i ugledale nesvakidašnju situaciju u kojoj je automobil balansirao između kopna, molića i mora. Brzom i složnom akcijom vatrogasci su uspjeli pogurnuti automobil i omogućiti gospođi da sigurno izađe iz njega. Na automobilu su, pak, nastala tek manja oštećenja, što je poprilično nevjerojatno s obzirom u kojoj je poziciji stajalo.
Inače iz PU zadarske rekli su nam kako je vozačila izlazeći iz desnog zavoja, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad vozilom te je jednim dijelom »sletjela« na obližnji drveni mol, dok je drugi dio automobila ostao na kolniku. Na mjesto događaja upućeni su Hitna medicinska pomoć, policija i vatrogasci koji su osigurali vozilo. Srećom, druge hitne službe nisu u tom trenutku imale posla. Zadarska policija je potvrdila kako protiv vozačice slijedi optužni prijedlog. Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar, rekao je kako su danas ujutro nešto prije osam sati dobili dojavu da je vozilo sletjelo s ceste i da je u opasnosti od padanja u more. Istaknuo je kako su na teren poslali zapovjedno vozilo, tehničko vozilo i autodizalicu.
– Naši djelatnici su odmah osigurali automobil te su stavili jedan potporanj kako se vozilo ne bi prevrnulo u stranu i onda su ga lagano izvlačili, pojasio je Šoša tijek akcije koja je srećom dobro završila.
Inače, na konferenciji za novinare koju su dan ranije održali gradonačelnik Branko Dukić te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić među brojnim pitanjima novinara bilo je i ono o uređenju upravo Obale kneza Trpimira, a čije su određene dionice poznate kao crne točke te se na njima često događaju prometne nesreće, prije svega s izlijetanjem automobila u more. Branko Dukić je tada odgovorio kako bi se ta cesta trebala urediti u sklopu uređenja kolektora visoke zone.