Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rotarijanci pomažu udruzi »Svjetlo« i mladoj čelistici

24.01.2020. 16:15


Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, predstavnici Rotary cluba Zadar, dr. Nikolina Basioli i dr. Damir Dekorti, najavili su tradicionalni humanitarni maskenbal, koji će se održati 8. veljače u klubu Arsenal s početkom u 21 sat.
Za ovu prigodu, organizator maskenbala Rotary club Zadar, odlučio se novac od prodanih ulaznica donirati udruzi »Svjetlo« i mladoj Zadranki, čelistici Manueli Barić, inače višegodišnjoj stipendistici zadarskog Rotary cluba koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, u Teksasu.


Prepoznali »Svjetlo«
– Svake godine naš klub organizira humanitarni maskenbal, rekla je dr. Nikolina Basioli, te je nadodala kako će sve okupljene u Arsenalu uz bogati švedski zabavljati Zaratino bend i DJ Domagoj Veršić.
Voditeljica udruge » Svjetlo«, Iva Župan, ovom se prigodom zahvalila Rotary clubu koji je prepoznao njihov rad i što su se odlučili donirati njihovu udrugu. Naime, svaka donacija im je iznimno važna jer kao udruga nemaju osigurana sredstva.
– Udruga Svjetlo već 20 godina provodi program poludnevne skrbi izvan obitelji za osobe s intelektualnim poteškoćama nakon njihovog završenog programa i obrazovanja, te na takav način pruža podršku obiteljima u skrbi, objasnila je Iva Župan dodajući kako u ovom trenutku program udruge svakodnevno ili povremeno koriste čak 32 korisnika i da se kroz njihove radionice nastoje sačuvati određena znanja i vještine korisnika.
Brojnim aktivnostima, udruga svoje korisnike nastoji naučiti i drugim vještinama i to posebno na području socijalizacije i komunikacije, kazala je voditeljica Župan, koja je posebno zahvalila Rotary clubu koji je osjetio njihovu potrebitost.
– Udruga pruža veliki izbor radionica za korisnike među kojima se nalaze kreativna, keramička, glazbena, informatička, kulinarska i sportska, rekla je Župan istaknuvši da su kao udruga ponosni što je Rotary club Zadar prepoznao njihov rad i trud i što će im ovogodišnjim maskenbalom donirati jedan dio sredstava te pomoći u podizanju kvalitete života osoba sa intelektulanim poteškoćama, zaključila je Župan.


Bogate lutrije, švedski stol i urbana zabava
Mlada čelistica, Manuela Barić, u Americi već tri godine ima prestižne rezltate i postala je prepoznatljivo ime komorne glazbe.
– Manuela je dijete Zadra, završila je osnovnu i srednju školu u Zadru i Glazbenu školu Blagoje Bersa, te nakon studija otišla u Ameriku, objasnio je Dekorti dodajući kako Rotary club Zadar već tri godine stipendira Manuleu kroz njezino školovanje, jer je potrebno ulagati u nadarene i vrijedne snage Lijepe Naše, kazao je Dekorti.
Humanitarni maskenbal je otvorenog tipa i tko god želi može pomoći kupnjom ulaznica koje će se prodavati po cijeni od 130 kuna.
– Karte se isključivo mogu kupiti preko članova kluba i nema ih u slobodnoj prodaji, rekla je Basioli, te objasnila kako se prodaja karata preko agencija nije pokazala dobrom te da su se zbog toga odlučili na direktnu prodaju.
Organizatori očekuju dobar odaziv kao što je bio i prethodnih godina.
– Svi su dobrodošli, a bogate lutrije, švedski stol i urbana zabava zasigurno su dobar razlog da se što više građana odazove ovom događaju kako bi se pomoglo udruzi Svjetlo, ali i mladoj glazbenici Manueli Barić, istaknuo je Dekorti.