U Pakoštanima »niknuo« moderan vrtić po mjeri novih generacija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Veliki dan za djecu, roditelje, mlade obitelji i Općinu Pakoštane
Dječji vrtić s jaslicama je moderno zdanje, projektirano i izgrađeno prema najvišim pedagoškim, ekološkim i energetskim standardima. U dogradnju, rekonstrukciju i opremanje dječjeg vrtića s kuhinjom i jaslicama uloženo je oko 7,2 milijuna kuna, kazao je Milivoj Kurtov, načelnik
Velimir BRKIĆ
Vrtić su otvorili župan Božidar Longin i načelnik Milivoj Kurtov te ravnateljica Marija Miočić

Veliki dan za djecu, roditelje, mlade obitelji i Općinu Pakoštane, zadarski župan Božidar Longin i načelnik Milivoj Kurtov uz asistenciju ravnateljice Marije Miočić simboličnim presijecanjem papirnate vrpce koju su oslika vrtićka djeca otvorili su Dječji vrtić Gardelin u Pakoštanima u kojem je zaposlenje našlo šest novih djelatnika.
- U dogradnju, rekonstrukciju i opremanje dječjeg vrtića s kuhinjom i jaslicama uloženo je oko 7,2 milijuna kuna, od čega je 90 posto sufinancirano sredstvima iz europskih fondova, kazao je Milivoj Kurtov.
Vrtić se nalazi nedaleko osnovne škole i nogometnog igrališta na Krču.
- Dječji vrtić s jaslicama je moderno zdanje, projektirano i izgrađeno prema najvišim pedagoškim, ekološkim i energetskim standardima, pohvalio se Kurtov, načelnik u sedmom mandatu
Projektom je dograđeno i opremljeno novih 315 metara četvornih korisne površine, a usluge vrtića proširene su za dvije odgojne skupine, uključujući formiranje jasličke skupine koja će moći primiti 14 djece, već ih je 13.
- Trenutno imamo 95 djece, a s predškolom u Dragama i Vrani taj broj iznosi 117. Sve je ovo u cilju poboljšavanja demografije, tako da mame svoju djecu mogu ostaviti u vrtiću već od jasličke dobi i tako se posvetiti svojoj karijeri, kazao je Milivoj Kurtov.
U ozračju prepunom ponosa i emocija obred blagoslova je predvodio don Jerolim Jere Lenkić.
- Novi vrtić doprinijet će »populaciji« mlađih naraštaja bez obzira što Općina Pakoštane nema problema s natalitetom, svake godine smo sve bolji i bolji. Sve to rječito govori za potrebom izgradnje područnih vrtića u Dragama i Vrani, najavio je Kurtov.
U programu je sudjelovala mlađa skupina spektakularnih Pakoštanskim mažoretkinja. Potom su vrtićka djeca razdragano otpjevala veselu i šaljivu pjesmu u čast vrtiću, dok su s pjesmom »Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan«, razigrali i raspjevali sve nazočne, među njima općinske i županijske dužnike, roditeljitelje i brojne ravnateljice županijskih vrtića.
- Zadarska županija je protekle godine protekle godine isplatila gotovo tri milijuna kuna za novorođenu djecu, prijavljeno je čak 1.384 novorođene djece. Vjerujem da će ih ove godine biti i više, rekao je župan Longin.
- Demografija je nama najbitnija, zadnjih mjesec dana smo već tri puta bili na ovakvim događanjima. Mene ovakva događanja jako vesele, prvenstveno što će se u našoj županiji biti izgrađeno 30 novih vrtića, neki novi, a neke ćemo nadograđivati, poručio je Longin. Po projektu AXA d.o.o iz Biograda izvođač radova je bila tvrtka AG Barešić i sinovi d.o.o. iz Draga.
- Dječji vrtić je otvoren na jesen 1985. godine. Međutim, uz to što je postao gotovo pretijesan i bez jaslica, sad su i neka druga vremena i potrebe. Projekt je omogućio dvije nove dvorane u sklopu vrtića, potpuno novu i moderno opremljenu kuhinja, koja je zamijenila dosadašnje korištenje kuhinje i dovoz hrane iz mjesne osnovne škole, a proširena je i vrtićka djelatnosti na jasličku djecu koje dosad nije bilo, istaknula je ravnateljica Marija Miočić.
Dječji vrtić ima devet teta- odgojiteljica, zdravstvenog djelatnika, dvije kuharice i dvije spremačice.

Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)