Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Otvorenje Centra za kreativne industrije u ožujku

23.01.2021. 10:04


 I »fini« radovi u Centru za kreativne industrije na Relji privode se kraju. U tijeku je finalno opremanje, montaže, popravci, čišćenja, a službeno otvorenje očekuje se u ožujku. Kako kaže Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVACIJA koja provodi projekt gradnje Centra, uskoro se očekuje tehnički pregled zgrade.
– Početkom godine smo predali zahtjev za uporabnu dozvolu te očekujemo uskoro tehnički pregled zgrade Centra. Opremanje objekta je u tijeku. Nadamo se da će ovaj sam kraj provedbe projekta proći u redu te da ćemo u ožujku imati službeno otvorenje Centra i prve stanare, rekla je Colić.
Na poziv za iskaz interesa za prostore u novom poduzetničkom inkubatoru, objavljenom potkraj prošle godine, bilo je dvadesetak zainteresiranih subjekata.
– Zadovoljni smo s iskazanim interesom za zakup poslovnog prostora. Trenutno pripremamo potrebnu dokumentaciju, a u pripremi je i sam javni poziv za zakup poslovnih prostora. Vjerujem da ćemo ga objaviti krajem siječnja, rekla je Colić.
Na oko 1.500 suvremeno opremljenih kvadrata udomaćit će se novoosnovani mali i srednji poduzetnici s područja kreativnih i kulturnih industrija te oni koji s njima surađuju. To mogu biti tvrtke, mladi poduzetnici, startupovi, freelanceri i one koji ozbiljno planiraju pokretanje poslovanja, a na raspolaganju su im uredski i zajednički radni prostori. Osim toga, stanari će moći koristiti i različite prostorno-funkcionalne jedinice: dvorane za sastanke i edukacije, multifunkcionalnu dvoranu, tonski studio s prostorijom za snimanje i montažu, foto studio, izložbeni prostor i caffe bar s terasom.
Osim korištenja infrastrukture Centar za kreativne industrije će budućim korisnicima omogućiti i najam opreme (prijenosna oprema za terensko višekanalno snimanje i foto oprema).
Ukupna vrijednost projekta Centar za kreativne industrije je 24.426.848,76 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano 19.972.830,69 kuna.