Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dva nova boravka za jasličku skupinu

Autor: Tomislav Jerak

22.02.2009. 23:00
Dva nova boravka za jasličku skupinu

Foto: Adam VIDAS



Nova dva dnevna boravka omogućit će da se riješi problem tzv. jasličke skupine, djece u dobi od prve do treće godine, koja su ujedno i glavni razlog proširenja. Za sada je u vrtiću ukupno 69 djece


Dječji vrtić “Bokanjac” napokon je dobio zeleno svjetlo Grada za sada već neophodno proširenje svojih kapaciteta.
Na nedavnoj sjednici Poglavarstva Grada Zadra jednoglasno je donesena odluka o početku postupka javne nabave, u iznosu od 500.000 kuna, za izradu projektne dokumentacije proširenja.
Odnedavni moto Poglavarstva je svake godine ili obnoviti ili izgraditi novi vrtić, zbog rastućeg broja djece koja se zbog nedostatka kapaciteta ne uspijevaju upisati u vrtiće. Takav slučaj je i s vrtićem na Bokanjcu, kojem su postojeće prostorije postale pretijesne u odnosu na broj djece koji se godišnje prijavi za upis. Nova dva dnevna boravka će omogućiti da se riješi problem tzv. jasličke skupine, djece u dobi od prve do treće godine, koji su ujedno i glavni razlog proširenja. Za sada je u vrtiću ukupno 69 djece vrtićke skupine u dobi od treće do šeste godine, koji su po godinama podijeljeni u dvije mješovite skupine te jednoj predškoli.
– Proširenje vrtića na Bokanjcu je postalo neophodno, s tim da je olakotna okolnost i to što je parcela na kojoj se vrtić nalazi dovoljno velika za ovakav građevinski zahvat, a da se time ne umanji prostor dvorišta namijenjenog za igru i zabavu djece. Od ove godine radimo po novim državnim pedagoškim standardima koji nam nalažu da smanjimo broj djece po skupinama i time poboljšamo kvalitetu rada, zbog čega su nam potrebne dodatne dvije prostorije koje bi nam omogućile da radimo s četiri skupine djece, kako je po pravilu i predviđeno, govori Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost”.
Vrtić “Bokanjac” inače djeluje još od 1996. godine i do danas uspješno skrbi o sedamdesetak djece. Boravak djece u spomenutim mješovitim skupinama pokazao se kao najbolji za djecu vrtićke dobi, jer su djeca zajedničkim odrastanjem u mogućnosti mnogo toga naučiti jedna od drugih te međusobno si pomagati. Zasigurno će se proširenje vrtića pozitivno odraziti na odgoj djece, kojima je vrtićko razdoblje vrlo bitno razdoblje života i ujedno prva stepenica obrazovanja.