Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Natjecanje u sviranju nevidljivih bubnjeva

Autor: Tomislav Jerak

22.02.2009. 23:00
Natjecanje u sviranju nevidljivih bubnjeva

Foto: Boris KUPČAK



U subotu se u sklopu maškara u kinu Pobjeda održao prvi “Air drums challenge” u organizaciji udruge Šigureca. Naime, na ovom događaju su se prijavljeni sudionici natjecali u tzv. sviranju nevidljivih bubnjeva pod motom “Tuci bubanj, a ne bližnjega svoga!” kojim se htjelo ukazati na problem nasilja među mladima.
Prijavljeno je bilo sedam natjecatelja, Goci, Niksi, Ljufka, Goić, Gulaš, Brko te Marino, a voditelj programa je bio Prince iz Kampo Kaštela.
Natjecanje je zamišljeno kao nadmetanje pojedinaca koji su na bini imali samo bubnjarsku sjedalicu i palice te su morali uz pjesmu po odabiru, odglumiti da sviraju pravi bubanj kojeg naravno nije bilo. Nakon jedne pjesme po odabiru, drugu pjesmu su odredili članovi stručnog žirija, sastavljenog od zadarskih sviračkih legendi. Bulde, zatim Boško (bubnjar grupe Riva), Zafra te Jole s Maraske su odlučivali koji je najtalentiraniji svirač imaginarnih bubnjeva. Bilo je zaista interesantno gledati “talente” kako vjerno izvode svoje točke pred prepunim kinom. No, iako su svi natjecatelji bili orginalni, na pobjedničkom postolju nisu mogli biti svi. Prvu nagradu, odnosno zlatne palice osvojio je Ljufka, srebrne Goić, a brončane Niksi. Da bi svi bili zadovoljni bilo je i utješnih nagrada za ostale natjecatelje – nevidljive palice!
Ovo je još jedan u nizu događaja u organizaciji udruge Šigureca koja je zaista oživjela atmosferu u gradu koji do sada nije imao previše sluha za mlade. Prostor kina Pobjede je odličan za ovakve projekte kojih će, nadajmo se biti što više. Sljedeća na rasporedu udruge Šigureca je druga kvalifikacijska gitarijada rock usmjerenja pod nazivom “Rocky 09” koja će se održati 28. veljače, također u Pobjedi.