Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Raste škola za 480 učenika

Autor: Velimir Brkić

22.02.2009. 23:00
Raste škola za 480 učenika

Foto: Velimir BRKIĆ



Od ukupnog iznosa od 40 milijuna kuna Općina sudjeluje sa 10 milijuna kuna. Općina je dosad uplatila pet, dok je preostalih pet milijuna kuna potrebno za komunalno uređenje, izgradnju pristupnih putova, trafostanice i ostalo komunalno opremanje, rekao je načelnik Marin Colić


Gradilište dugo očekivane trodijelne sportske dvorane i nove školske zgrade u Sv. Filipu i Jakovu svakim danom poprima novi izgled. Filipjanski i učenici pripadajućih područnih škola kao i svi žitelji općine dobit će modernu školsku zgradu i sportsku dvoranu koja će imati tri dijela, što će omogućiti da se u isto vrijeme prostor podijeli za više sportskih aktivnosti, kao što su košarka, rukomet, mali nogomet, odbojka i drugo. Tu su, naravno, planirani i svi sadržaji potrebni za sportska natjecanja i treninge školske djece, sportaša i rekreativaca.
– Izgradnji nove škole u Sv. Filipu i Jakovu se pristupilo zato što je postojeća škola stara 79 godina i ne zadovoljava potrebe suvremenog školstva. Stoga se uspjelo ući u program CEB 5, kreditnu liniju Vijeća Europe. Od sveukupnog iznosa od 40 milijuna kuna Općina sudjeluje sa 10 milijuna kuna. Općina je dosad uplatila pet, dok je preostalih pet milijuna kuna potrebno za komunalno uređenje, izgradnju pristupnih putova, trafostanice i ostalo komunalno opremanje, rekao je načelnik Marin Colić, dodajući da je u program CEB 5 kandidirana i izgradnja nove školske zgrade u Turnju.
Inače, nova škola, prizemlje i kat, planirana je za 480 učenika koji će nastavu pohađati u deset suvremeno opremljenih učionica. Sportska dvorana bit će na površini od 1.877 metara četvornih, a dimenzije višenamjenskog parketnog igrališta su 27x45x8 metara. U dvorištu škole bit će izgrađeno i višenamjensko asfaltno igralište. Ova dva suvremena objekta rade se po projektu zagrebačke tvrtke Arhitektonski studio, a radove izvodi tvrtka Projektgradnja iz Slavonskog Broda.