Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ša la, la, la stiže Šendula

Autor: Ivica Gjergja

22.02.2009. 23:00
Ša la, la, la stiže Šendula

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ukupno 16 momčadi krenulo je u utrku za benkovački malonogometni Kup, a do finala su došli Kruševo i Raštević. U početnoj fazi utakmice bolji su bili igrači iz Raštevića, Vlado Marić, Marin Klanac i društvo iz Kruševa pustilo je protivniku da vodi igru. No, kruševački vratar Marin Miletić bez problema je zaustavio pokušaje Jurice Jurjevića i Ivana Jurića. Unatoč početnom naletu Raštevića gol je pao na suprotnoj strani. U 16 minuti Klanac i Breulj povukli su akciju, lopta je završila do Šendule koji puca prema golu i kada su svi gledatelji očekivali da će Podrug, igrač Raštevića, loptu uspjeti zaustaviti, ona je završila u mreži za vodstvo Kruševljana. Dvije minute kasnije odlična kombinacija Marića, Karamarka i Breulja, opet je slobodni Šendula primio loptu na šestercu, krenuo s njom korak-dva i pored nemoćnog vratara Žilića postigao drugi zgoditak, a tim se rezultatom otišlo na odmor.
U nastavku ista slika. Kruševo igra povučeno s pojačanom obranom za koju Raštević, predvođen Juricom Jurjevićem, nije imao rješenja. Činilo se da je konačan udarac Rašteviću zadao Vlado Marić, najiskusniji igrač na terenu, koji je s Klancem odigrao dupli pas, uposlio Breulja, ovaj dijagonalno vraća Mariću koji u 24. minuti zabija za 3:0. Raštević se ne predaje, izrađenu akciju Jurice Jurjevića, Ivan Jurić pretvara u zgoditak i smanjuje na 3:1. Isti igrač, ovaj put na asistenciju Mire Vrdoljaka, u 33. minuti smanjuje na 3:2 i vraća utakmicu u potpunu neizvjesnost. Raštević do kraja utakmice sve adute baca na napad, umjesto vratara uvodi još jednog igrača, ali Kruševo se upjelo obraniti i podignuti pobjednički pehar koji im je uručio Mirko Erstić, benkovački gradonačelnik.


 KRUŠEVO – RAŠTEVIĆ 3:2


BENKOVAC – Gradska sportska dvorana. Gledatelja 800. Suci: Ivica Šestan i Zlatko Tokić. Delegat: Marko Mane Ledenko (svi Benkovac). Strijelci: 1:0 Šendula (16′), 2:0 Šendula (18′), 3:0 Marić (24′), 3:1 I. Jurić (25′), 3:2 I. Jurić (33′).
KRUŠEVO: Miletić, Župan, Klanac, Š. Brkić, Šendula, Breulj, Karamarko, Marić, Jurjević, A. Brkić. Voditelj: Željko Bašić – Žuži.
RAŠTEVIĆ: Žilić, Vrdoljak, J. Jurjević, I. Jurjević, Kalcina, Podrug, Buljat, Miletić, Brkljača, I. Jurić, B. Jurić, Erlić. Voditelji: Dinko Čirjak i Dragan Kalcina.




 RIJEČ VODITELJA


Željko Bašić – Žuži, Kruševo: – Plačem od radosti nakon ove pobjede. Stvoriti ovakvu respektabilnu momčad s Klancem i Marićem nije mala stvar. Momci su se iskazali i finale, kao i sve prethodne utakmice, odigrali upravo onako kako smo se dogovarali. Hvala im i čestitke mojim momcima kao i suparniku koji je odigrao fer i korektno.
Dinko Čirjak, Raštević: – Nemam što zamjeriti svojoj momčadi koja je odigrala izvanrednu utakmicu. Ponosan sam na njih i na ono što su pokazali na parketu. Nažalost, nismo iskoristili svoje prigode, dok su naši protivnici svoje prilike pretvorili u zgoditke i pobijedili.