Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Učenicima propala šansa za Državno

Autor: Dragana Glavočić

22.02.2009. 23:00
Učenicima propala šansa za Državno

Foto: Filip BRALA



Na brzinu smo skupili učenike i otišli su u OŠ Bartol Kašić, no nisu im dozvolili da se priključe natjecanju koje je bilo u tijeku, kazala je Jurka Šaban, ravnateljica OŠ Stanovi


Ogorčena majka učenice osmog razreda OŠ Stanovi nazvala nas je te ispripovijedala događaj koji se dogodio u OŠ Bartul Kašić, a vezan za održavanje natjecanja iz znanja talijanskog jezika.
– Moja kći sudjelovala je na Gradskom natjecanju iz talijanskog jezika te je trebala sudjelovati na Županijskom koje se, prema dopisu koji je OŠ Stanovi dobila, trebao održati u petak 20. veljače u 12 sati. Međutim, u utorak 17. veljače moja je kćer doznala da se natjecanje održava upravo taj dan te je došlo do greške na dopisu koji je poslan školi, kazala je majka dodavši da se njena kćer proteklih mjeseci marljivo spremala za Županijsko natjecanje i to u suprotnoj smjeni.
– Bodovi prikupljeni na tom natjecanju bili bi joj potrebni za upis u srednju školu koji je pred njom ove godine, naglasila je majka.
Prema njenim saznanjima na natjecanju je trebalo sudjelovati sedam osnovnih škola, a u OŠ Bartul Kašić u utorak su stigli osmaši samo jedne zadarske škole.
Kako nam je kazala ravnateljica OŠ Stanovi Jurka Šaban, u utorak 17. veljače nazvali su je iz OŠ “Bartul Kašić” i pitali zašto učenici osmih razreda nisu došli na Županijsko natjecanje koje je počelo tog jutra u 9 sati.
– Na brzinu smo skupili učenike i otišli su u OŠ Bartul Kašić, no nisu im dozvolili da se priključe natjecanju koje je bilo u tijeku, kazala je Šaban.
U razgovoru s Brankom Gaćinom, nastavnikom talijanskog jezika u OŠ Bartol Kašić doznali smo da je njegovom krivicom došlo do greške u dopisu dostavljenom školama sudionicama županijskog natjecanja iz talijanskog jezika te se ispričao svim natjecateljima.
– Kad su učenici iz OŠ Stanovi stigli na natjecanje, nazvao sam Županijsko povjerenstvo koje me uputilo na Državno, a kazano mi je da je nemoguće pomijeriti dan i sat održavanja natjecanja. Tako se natjecanje moralo nastaviti bez ostalih sudionika. Naknadno sam dobio dopis iz Županijskog povjerenstva s prijedlogom da osnovne škole koje su trebale sudjelovati na Županijskom natjecanju dođu s učenicima na natjecanje radi njihovog osobnog zadovoljstva, ali bez mogućnosti plasiranja na Državno. Najbolji učenici dobili bi nagrade, kazao je Gačina dodavši da će se natjecanje održati ukoliko to škole prihvate.