Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Za projektiranje RTV centra 800 tisuća kuna

Autor:

22.02.2009. 23:00
Za projektiranje RTV centra 800 tisuća kuna


Prvi natječaj je poništen i raspisan je drugi na kojemu je izabrana ponuda tvrtke Arhitektonska radionica Marušić, kazala je Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru, napomenuvši da je spomenuta tvrtka prije desetak dana potpisala izjavu za izradu projekta, a zakonski rok za projektiranje je 120 dana


O konačnom uređenju derutne zgrade bivše vojarne “Stjepan Radić” i pretvaranju tamošnjeg prostora u iznimno sadržajan i funkcionalan objekt govori se već neko vrijeme.
Poznato je, naime, da bi se ovaj prostor trebao pretvoriti u svojevrsni multimedijalni centar u kojemu bi osim Centra za mlade i dijela Gradske knjižnice trebao biti i radiotelevizijski centar.
Podsjetimo da su prije nešto više od dvije godine sporazumom između Grada Zadra i HTV-a započele pripreme formiranja novog centra, odnosno prerastanja studija HTV-a u regionalni radiotelevizijski centar. Realizaciju ovog projekta, vezanog uz radiotelevizijski centar, u posljednje dvije godine usporavalo je kompletiranje dokumentacije, nakon čega je konačno raspisan natječaj za izvođače.
No, doznajemo u Gradu Zadru, s obzirom da je na natječaj objavljen u protekloj godini pristigla tek jedna ponuda koja je pak bila neprikladna, Poglavarstvo Grada Zadra jednoglasno je donijelo odluku kojom je otvoren postupak javne nabave za izradu glavnog izvedbenog projekta uređenja RTV centra Zadar i Obrtičke škole Gojka Matuline poništen.
– Procijenjena vrijednost nabave je 800.000 kuna bez PDV-a, a za javnu nabavu zaprimljena je jedna ponuda i to društva Atrij d.o.o. na iznos od čak 1.095.600 kuna, što je zbog cijene koja prelazi iznos planiranih sredstava naručitelja – neprikladno. Kao što je to i zakonom propisano, taj je natječaj poništen i raspisan je drugi na kojemu je izabrana ponuda tvrtke Arhitektonska radionica Marušić, kazala je Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru, napomenuvši da je spomenuta tvrtka prije desetak dana potpisala izjavu za izradu projekta, a zakonski rok za projektiranje je 120 dana.
Pojasnila je da je Obrtnička škola Gojka Matuline uključena u ovaj projekt zato što je u planu i obnova dijela škole koja je fizički spojena s prostorom bivše vojarne “Stjepan Radić” predviđenim za RTV centar Zadar.
Nameće se stoga zaključak da se unatoč neplanskim problemima realizacija ovog zahtjevnog projeka ipak kreće u pozitivnom smjeru.
Najveći razlog za zadovoljstvo je što ovim investiranjem Grad Zadar rješava dva problema, odnosno osigurava iseljavanje Studija HTV-a iz Doma mladeži koji ide u ruke Sveučilištu, a isto tako omogućuje preseljenje Radio Zadra iz Providurove palače.
Ostvaruje se i višegodišnja želja Zadrana da nakon Splita, Osijeka i Rijeke njihov grad bude četvrti u Hrvatskoj sa svojim RTV centrom.