Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Građani će dati mišljenje o planu

22.02.2011. 23:00
Građani će dati  mišljenje o planu


Ivana Dadić je dodala da se izmjene i dopune prostornog plana rade kako bi se plan uskladio s postojećim stanjem na terenu, odnosno da bi se omogućila legalizacija već izgrađenih objekata, tamo gdje je to moguće


Početkom ožujka  trebao bi biti javni uvid za  građane izmjena i dopuna  prostornog plana Zadra. Nakon javnog uvida uslijedit će  javna rasprava tijekom koje će  građani moći dati svoje primjedbe ili prijedloge. Sve primjedbe građana se moraju razmotriti, a na svaku primjedbu  treba odgovoriti te obrazložiti  odgovor, objasnila je proceduru Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje Grada Zadra. Izmjenama i dopunama prostornog plana  obuhvaćeno je cijelo administrativno područje Grada Zadra uključujući i neke otoke.
Dadić je dodala da se izmjene i dopune prostornog  plana rade kako bi se plan  uskladio sa postojećim stanjem na terenu, odnosno da bi  se omogućila legalizacija već  izgrađenih objekata, tamo  gdje je to moguće.
 – Ideja je bila omogućiti legalizaciju velikog broja objekata koji se mogu legalizirati,  odnosno onih koji nisu na koridorima nekih važnih prometnica koje planiramo izgraditi, kazala je Dadić. Inače,  prema podacima gradske  uprave, na području grada Zadra ima oko 6.000 nelegaliziranih objekata.
Donošenje izmjena i dopuna prostornog plana, na kojem  se radi već duže vrijeme, jedva  će dočekati brojni građani, a  posebno oni koji imaju zemljišta na atraktivnim lokacijama, kao što je, na primjer,  Karma. Naime, donošenje  prostornog plana uvjet je na  temelju kojeg se mogu raditi  urbanistički planovi uređenja  pojedinih dijelova grada.