Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ilegalnom puškom susjedu ubio psa

22.02.2011. 23:00
Ilegalnom puškom susjedu ubio psa


Milan Rogić (76) u ponedjeljak je poslijepodne u Škabrnji hicem iz puške usmrtio šestomjesečnu mješanku hrvatskog ovčara u vlasništvu svog susjeda Dušana Miljanića. Rogić je policajcima ispričao kako je mislio da je riječ o psu lutalici, dok Miljanić pak napominje da je Rogić već ranije prijetio ubojstvom psa ukoliko mu uđe u dvorište


Misleći navodno kako je riječ o psu lutalici,  76-godišnji Milan Rogić iz Škabrnje, u ponedjeljak je navečer  hicem iz puške ubio susjedovu  šestomjesečnu mješanku hrvatskog ovčara. Mješanka se, naime, u jednom trenutku udaljila  od svog vlasnika Dušana Miljanića (58) koji ju je bez povodca poveo sa sobom do garaže udaljene 50-ak metara od  obiteljske kuće. Kako nam je  Dušanova supruga ispričala,  njihova Lili je poput svakog  šteneta bila vesela i razigrana  pa je tako, dok joj je suprug  odlagao neke stvari u garaži,  otrčala do susjedovog dvorišta,  a potom i unutra.
– Susjed je povremeno hranio  nekog mačka koji mu je dolazio  u dvorište i taman mu je, prije  nego je Lili dotrčala, bacio neke kosti. Mačak je pobjegao, a  Lili je počela glođati te košćice.  Kada je to vidio, samo je izašao  iz kuće s puškom i propucao je  kroz glavu – ispričala nam je  potresena vlasnica psa dodavši  kako je gubitak ljubimca kojeg  su od prijatelja dobili na dar  prije dva mjeseca, daleko više  nego nju, pogodio njezina supruga. Njihov susjed, ističe  žena, nije imao nikakvog razloga tako postupiti, no to mu,  tvrdi, nije prvi put. Prema njenoj priči jedna susjeda godinama je već u zavadi s Rogićem  jer joj je na isti način ustrijelio  psa u polju. Rogić, koji inače u  kući živi sam, cijeli je život bio  lovac pa mu otud puška, no  držao ju je ilegalno.  
– Pas mješanac udaljio se od  svog vlasnika i ušao je u dvorište 76-godišnjaka koji ga je  pokušao otjerati, misleći da se  radi o psu lutalici, a kada u  tome nije uspio, iz kuće je uzeo  lovačku pušku marke „crvena  zastava” i jednim hicem usmrtio psa. Policijski službenici II.  policijske postaje od muškarca  su oduzeli pušku koju je ilegalno posjedovao – rekao je Elis  Žodan, glasnogovornik PU zadarske koja je protiv Rogića  nakon dovršene istrage podnijela optužni prijedlog nadležnom državnom odvjetništvu.