Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nema Hajdukove fešte bez Mladena Grdovića

22.02.2011. 23:00
Nema Hajdukove fešte bez Mladena Grdovića


U zagrebačkom hotelu  Westin proteklog je vikenda  održana tradicionalna Bila  noć, ove godine posebno  važna zbog činjenice da se  obilježavao i 100. rođendan  splitskog kluba. Zanimljivo  da se na Biloj noći nije pojavio nitko iz vodstva Hajduka, kao niti iz splitskog  Gradskog poglavarstva. Za  razliku od njih dalmatinskoj  fešti u Zagrebu nazočio je  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni  predsjednik Dinama, koji se  za ovu prigodu i fotografirao  sa šalom Hajduka. Bilo je tu i  dosta osoba iz javnog života  koji su naklonjeni biloj boji, a  zabavi je nazočilo i iznimno  jako zadarsko izaslanstvo.
Glavna zvijezda večeri bio  je Mladen Grdović, koji je  održavao sjajno ozračje do  ranih jutarnjih sati. Redao je  Mladen svoje hitove “Dalmatinac”, “Evo mene moji  ljudi”, preko Cocine “Kada  umrem umotan u bilo”, ali je  vrhunac večeri uslijedio izvedbom “Kalelarge”, koju je  posvetio zadarskom Tornadu  te “Croatio iz duše te ljubim”,  koju je otpjevao u čast prvog  hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, čija je kći Nevenka bila tu večer u Westinu.
Drago mi je da su me  Hajdukovi navijači pozvali i  na ovu feštu. Još sam pod  dojmom proslave u Splitu, ali  sam dao sve od sebe da i ova  večer bude na visokoj razini,  što uostalom Hajduk i njegovi  navijači zaslužuju, rekao je  Grdović.
Za razliku od vodstva Hajduka koje se, već smo rekli,  nije ukazalo u Zagrebu, Biloj  noći je nazočilo cijelo vodstvo  Nogometnog kluba Zadar.  Doduše, sve to u jednoj osobi  – predsjednika, direktora i  sportskog direktora kluba Josipa Bajla, koji je u Westinu  boravio zbog izvanredne  skupštine HNS-a, koju je sazvala struja Igora Štimca.
Hajduk je naš prijateljski  klub i želio sam pozdraviti sve  navijače koji su se okupili na  Biloj noći. Moram reći da  sam još impresioniran proslavom u Splitu te se nadam  da će i naš NK Zadar jednog  dana moći napraviti nešto  slično, iako je ono zaista neponovljivo, istaknuo je Bepo.
Zadarski klub zastupali su  upravitelj Zoran Parat i čelnik studenata Tomislav  Šimičević, a zadarski pečat  dao je i jedan od čelnih ljudi  Društva prijatelja Hajduka u  Zagrebu Slavko Batur, koji je  dao izniman doprinos u organizaciji Bile noći.
Mnogobrojna je obitelj  Hajdukovih navijača i ovdje u  Zagrebu. Iako smo otišli iz  Dalmacije, iz nje smo ponijeli  dio sebe, u što svakako spada  i ljubav prema Hajduku, s  kojim sam u kontaktu prije  punoljetnosti (prvo članstvo  1972.). Kod mene je to posebno izraženo i zbog činjenice da u mojoj Pridrazi imamo, također, nogometni klub  Hajduk, koji gaji iznimno dobre odnose sa splitskim klubom. Dogodine slavimo 40.  rođendan Hajduka iz Pridrage, na kojem očekujemo dolazak naših splitskih prijatelja, naglasio je Batur.