Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SAS Vektor i Škver Kuštera na sajmu nautike

22.02.2011. 23:00
SAS Vektor i Škver Kuštera na sajmu nautike


SAS Vektor i Škver Kuštera predstavljat će malu brodogradnju Zadarske županije na ovogodišnjem 20. međunarodnom sajmu nautike koji je danas započeo u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu. Sajam završava u nedjelju, a na njemu sudjeluju izlagači iz Hrvatske i još trideset i jedne zemlje Europe, Azije i Amerike.
U SAS Vektoru, koji je svoju tvornicu iz Zadra preselio u Poličnik, u Zagrebu će se predstaviti s brodom Adrianom 36. Nakon Zagreba odmah putuju u Austriju na sajam u Tullnu. Od direktora Denisa Vidakovića stižu optimistične vijesti:
– Koncentrirani smo na prodaju. Ova godina je gotovo cijela prodana, a sada prodajemo brodove koji će se preuzimati 2012. godine.
Škver Kuštera iz Kraja na otoku Pašmanu u Zagrebu izložit će svoje brodove Kušter 15 i Kušter 550. Od njih stižu manje optimistične vijesti.
– Situacija u gospodarstvu ne daje nam pravo da budemo optimisti. Mi spadamo u rekreaciju, luksuz, a to je ono čega se ljudi prvog odriču u kriznim vremenima. Ipak mi se borimo i idemo na Sajam. Moramo to odraditi, biti viđeni, nešto ponuditi i čekati reakciju s tržišta, kaže Damir Kuštera, direktor škvera.
Zagrebački sajam nautike je specijalizirana međunarodna nautička izložba koja se tijekom proteklih godina potvrdila kao najposlovniji nautički sajam u regiji i mjesto okupljanja poznatijih svjetskih proizvođača plovila i domaćih brodograditelja. Ovogodišnji sajam iznimna je prilika da se svi posjetitelji upoznaju s kvalitetom domaće male brodogradnje koja uistinu ima što pokazati. Većini naših brodograditelja upravo ovaj sajam predstavlja centralno mjesto promocije novih plovila koja svake godine obogaćuju ponudu sajma i svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji hrvatske brodogradnje.