Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bolnica traži četiri specijalizanta hitne medicine

22.02.2012. 23:00
Bolnica traži četiri specijalizanta hitne medicine


Opća bolnica Zadar ovih je dana objavila još jedan natječaj za zapošljavanje novih djelatnika. Nakon što je protekli tjedan objavljen natječaj za prijem pet medicinskih sestara odnosno tehničara na određeno vrijeme, ovaj tjedan Opća bolnica traži četiri specijalizanta iz hitne medicine.
Natječaj za prijem specijalizanata iz hitne medicine bio je objavljen u studenom. Tada se tražilo petero kandidata, a javilo ih se samo dvoje. Jedan od tih kandidata je u međuvremenu odustao od ove specijalizacije pa su ostala četiri slobodna mjesta. U Bolnici se nadaju da će se ovaj put na natječaj javiti više kandidata.
– Riječ je o jednoj novoj specijalizaciji s kojom ljudi za sada možda nisu u dovoljnoj mjeri upoznati. No evidentno je da u Hrvatskoj općenito nedostaje liječnika, a to se može vidjeti i po natječajima za neke tradicionalno popularne specijalizacije u nekim bolnicama na sjeveru zemlju na koje se također javio mali broj kandidata, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Dario Nakić koji ističe da se specijalizanti hitne traže za potrebe budućeg bolničkog centralnog hitnog prijema.
Njegova izgradnja mogla bi započeti krajem ove godine, a cjelokupni projekt će u najboljem slučaju biti završen za godinu i pol dana.
– Za taj će pogon biti potreban veći broj specijalista hitne medicine. Ovim natječajem tako tek započinjemo s traženjem kadra za centralni hitni prijem, rekao je dr. Nakić.
Natječaj je otvoren do 6. ožujka.