Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S niskima do nove domaće pobjede

22.02.2012. 23:00
S niskima do nove domaće pobjede


Pred košarkašima Sonik-Puntamike se nalazi ključno razdoblje sezone tj. četiri utakmice do završetka osnovnog dijela natjecanja koje će dati odgovor s kakve pozicije će dočekati vjerojatni nastavak natjecanja u Ligi za ostanak. U kontekstu tog dijela natjecanja bit će bitni bodovi koji će se prenositi iz ovog prvog dijela.
Sljedeći protivnik Svjetlost po svemu sudeći bi trebao završiti u gornjem domu, pa je peh sa ozljedama u stožeru zelenih ipak malo lakši za probaviti. Naime, kao i u Križevcima Puntamičani će na Brođane sa tek dva visoka igrača, Šarlijom i Vranešom što im bitno umanjuje šansu za novom domaćom pobjedom. Na taj bitan detalj osvrnuo se Tomislav Dražović koji unatoč svemu s optimizmom gleda prema nedjelji i gostovanju Svjetlosti.
– Nije nam bajna situacija, jer ćemo biti vjerojatno jako oslabljeni protiv Brođana. Neće biti Čakaruna, a Ramljak je isto tako vrlo upitan. Bez njih dvojice ostajemo praktički na Šarliji koji će teško izdržati svih 40 minuta protiv centara Brođana. Očekuje nas težak zadatak, jer gosti neće propustiti iskoristiti taj naš hendikep kao što nisu propustili u prošlom kolu Križevčani.
Svjetlost je po imenima i rezultatima vrlo vjerojatan sudionik Lige za prvaka. Dolaze u Jazine po potvrdu tog plasmana i neće nimalo kalkulirati. Kako se oduprijeti tom pokušaju i to sa niskom postavom?
– Svjesni smo da i imamo na raspolaganju Čakaruna i Ramljaka ne bi mogli kazati da smo sigurni u pobjedu. Oni su bitno osnažili svoj ionako kvalitetan roster sa imenima poput Štimca, Batine, Gamme i slovenskim organizatorom igre Koštomajem. Dolaze našpanani i s puno samopouzdanja, ali s druge strane naša prednost je što igramo u Jazinama gdje smo ostvarili sve pobjede te su nas ove nedaće još više homogenizirale. Stoga nam preostaje da odigramo utakmicu na nož, sa velikom agresivnošću i borbenošću. Nadamo se da ćemo imati snage, sreće ali i povoljan sudački kriterij da uspijemo doći do nove pobjede.
Imperativ pred ovu utakmicu je na gostujućoj strani. U slučaju poraza ne bi vam se ništa bitnije promijenio bodovni saldo koji ćete prenositi u Ligu za ostanak. Pritisak će vam ipak biti izraženiji u sljedeća dva kola kad su vam protivnici direktni konkurenti Alkar i Darda.
– Sigurno da su nam za bodove bitniji ogledi kontra Alkara i Darde, jer Brođani će teško propustiti priliku za ulaskom u Ligu za prvaka. No, ne pada nam napamet kalkulirati već želimo doći do pobjede bez obzira na potrebu za bodovima. Želimo u pravom ritmu i pozitivnoj atmosferi dočekati ove odlučujuće utakmice te ne želimo dopustiti da nam netko odnosi bodove iz naše dvorane. Zato idemo na Brođane sa 100-postotnim angažmanom kao da se radi o odlučujućoj utakmici za ostanak u ligi – zaključio je Dražović.