Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Smokva” posvađala načelnika i vijećnicu

22.02.2012. 23:00
“Smokva” posvađala načelnika i vijećnicu


Marija Oštarić samovoljno istupa isključivo zbog svojih interesa, što se vidi jer silom želi svoj pašnjak prenamijeniti u građevinsko područje, odnosno u kamp, kaže načelnik Josip Zubović Pipe


Josip Zubović Pipe, načelnik Općine Kolan reagirao je na izjave Marije Oštarić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Kolan objavljene u „Zadarskom listu” 14. veljače navodeći kako ga Marija Oštarić neopravdano proziva kroz medije da zbog općinskog opstruiranja ne može realizirati svoje projekte i izjavljuje kako ju je fizički napao na sjednici Općinskog vijeća te kako na vijeću ne može postavljati vijećnička pitanja.
Pašnjak u građevinsko zemljište
– Dužan sam reagirati kako bih iznio istinite činjenice. Dužnost mene kao načelnika je nadzirati prostor Općine Kolan, a to je i dužnost vijećnice Oštarić. Ona je dala zakletvu pred Općinskim vijećem da će štititi interese Općine Kolan, Republike Hrvatske i prostor na kojem se nalazimo. Gospođa Marija Oštarić je u više navrata kroz svoje projekte pokazala da ne poštuje institucije Republike Hrvatske te samovoljno istupa isključivo zbog svojih interesa, što se vidi iz takozvanog projekta na području Kolanjskog blata, područje Rogoza gdje silom želi svoj pašnjak prenamijeniti u građevinsko područje, odnosno u kamp. Sa svojim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom je izmanipulirala Upravni odjel za provedbu dokumenata i prostorno uređenje i općinsku upravu. Obmanjuje javnost i naše turiste reklamirajući auto-eko kamp „Smokva” i time pokazuje do kuda je spremna ići. Što se tiče mog fizičkog nasrtaja na nju na sjednici Općinskog vijeća, to su gnjusne laži za što imam svjedoke, vijećnike Općinskog vijeća Kolan. Ja sam civiliziran čovjek i moja je dužnost štititi sve svoje mještane, rekao je Josip Zubović Pipe.
Josip Zubović je pokazao kamp kućice koje su postavljene na području Kolanjskog blata koje je prema važećoj prostorno planskoj dokumentaciji zelena površina.
– Ovo područje nije namijenjeno za uređenje kampa i ove kućice su postavljene protupravno, odnosno gospođa Oštarić nema dozvolu za njihovo postavljanje, ali kao što se vidi, kućice su ipak ovdje. To je protivno važećoj prostorno planskoj dokumentaciji, a šteti interesima Općine Kolan jer narušava izgled prostora, naveo je Josip Zubović.
Načelnik Zubović je pokazao dokument Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Zadarske županije, Ispostave Pag od 14. veljače 2012. godine u kojem se navodi: „Uvidom u dostavljeni projekt i utvrđeno stanje na predmetnoj nekretnini nisu se ispunile zakonske ni prostorno-planske pretpostavke za izgradnju građevine obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva na k. č. 2928 i 2929 k. o. Kolan.”
Načelnik Josip Zubović je ukazao i na to da se na internetskoj adresi www.laramandre.com reklamira Eco auto kamp „Smokva”. Na internetskoj stranici se, među ostalim navodi: „Eco kamp ‘Smokva’ nudi samo 30 kampirnih mjesta uz more, s plažom. Kamp je lociran u prekrasnom zaljevu na otoku Pagu s pogledom na obližnje otoke Maun i Škrda i daleko od vreve prenapučenih turističkih naselja.”
Kao osobe za kontakt za rezervaciju mjesta u kampu navode se Ante i Marija Oštarić, Maunska 15, Kolan/Mandre.
Zatražili smo i mišljenje Marije Oštarić o navodima načelnika Josipa Zubovića.
Uskladištene kamp kućice
– Kamp kućice nisu moje, one su vlasništvo jedne agencije iz Češke koja ih je postavila na parcelu koja je u vlasništvu mojeg supruga. Te kućice su se nalazile u kampu ‘Straško’, a agencija ih je morala ukloniti jer se u kampu gradi hotel, rekla je Marija Oštarić.
Marija Oštarić je navela da nisu istiniti navodi načelnika Zubovića da silom želi urbanizirati parcelu koja je u vlasništvu njenog supruga.
– Na inicijativu udruge ‘Hrvatsko srce’ iz Kolana koja se brine o starima i nemoćnima željeli smo urediti plažu za invalide. Postavili smo sanitarije, tuševe i napravili ulaz na plažu za invalide. To se radilo na parceli mojeg supruga, a moj suprug nije htio dozvoliti da to financira udruga ‘Hrvatsko srce’ kako mu se ne bi prigovorilo da koristi novac od udruge za nešto što će biti na njegovoj parceli. Zbog toga sam podigla kredit kako bi se to napravilo. Međutim, kada smo sve napravili, prijavljeni smo i to je srušeno. To je valjda jedino što je u Kolanu srušeno. Taj je slučaj prijavljen nadležnim institucijama i ja se s tim više ne želim zamarati, rekla je Marija Oštarić.
Marija Oštarić je navela kako sa suprugom uređuje obiteljsko poljoprivredno turističko gospodarstvo na kojem će zasaditi masline.
– Za sada na zemljištu ima samo jedanaest stabala maslina, ali posadit ćemo ih puno više. Ne bavimo se ovčarstvom, u mirovini smo i želimo se baviti poljoprivredom na svojem gospodarstvu, rekla je Marija Oštarić.