Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TZO Tkon napokon dobiva direktoricu?!

22.02.2012. 23:00
TZO Tkon napokon dobiva direktoricu?!


U uži krug su ušle dvije kandidatkinje – Adriana Benčić i Nadia Varunek. Tajnim glasovanjem članova Turističkog vijeća TZO Tkon izabrana je Adriana Benčić, informirao nas je načelnik Općine Tkon Danijel Katičin koji napominje da je u tijeku žalbeni rok


Turistička zajednica Općine Tkon bi konačno, 15 godina od osnutka Općine Tkon, mogla dobiti svog prvog direktora, odnosno direktoricu.
Naime, za ponedjeljak 27. veljače zakazana je sjednica Turističkog vijeća TZO Tkon na kojoj će, ako sve bude išlo prema planu, Adriana Benčić biti izabrana za prvu direktoricu Turističke zajednice Općine Tkon.
– Na natječaj za izbor i imenovanje direktora, odnosno direktorice Turističke zajednice Općine Tkon prijave je poslalo šest kandidata, a u uži krug su ušle Adriana Benčić i Nadia Varunek. Tajnim glasovanjem članova Turističkog vijeća TZO Tkon izabrana je Adriana Benčić, rekao je načelnik Općine Tkon Danijel Katičin koji napominje da je u tijeku žalbeni rok.
– Nisam potpuno siguran hoće li Turističko vijeće, kojemu se žalbe i šalju, biti to koje će ih odbaciti ili se procedura širi na daljnje instance. No ako ne bude nekih novih momenata, na sjednici bi trebalo biti potvrđeno imenovanje Adriane Benčić i time će Turistička zajednica Općine Tkon napokon dobiti svoju direktoricu, govori Katičin koji je kao općinski načelnik automatski i predsjednik Turističke zajednice. A kao predsjednik TZO Tkon je u nedostatku direktora na sebi imao i obveze koje ovo mjesto donosi. S tim brojnim funkcijama Katičin je dosad radio, kako sam kaže, ‘sve i svašta’, zbog čega su često trpjele njegove načelničke dužnosti. 
TZO Tkon dosad je tek jednom imala v.d. direktora i to samo sezonski. Ovo je drugi raspisani natječaj za izbor i imenovanje direktora, odnosno direktorice na neodređeno vrijeme. Kako prijavljeni kandidati nisu ispunjavali zadane uvjete, HTZ je poništila prvi natječaj.
– Do sada se nismo ozbiljno pozabavili rješavanjem ovog pitanja ponajviše iz financijskih razloga. A kako zadnje dvije ili tri godine od naknade za nautički vez godišnje ubiremo stotinjak tisuća kuna, napokon su se stekli uvjeti za otvorenje ovog radnog mjesta, rekao je Katičin.
Ako sve bude teklo prema planu, TZO Tkon će ove turističke sezone konačno imati svoju direktoricu.
A time će imati osobu koja će ovo područje predstavljati na turističkim sajmovima, koja će organizirati promidžbu, a time i izdavanje novih promidžbenih materijale te koja bi trebala biti pokretač kulturno-zabavnih događanja u Tkonu. Sve to trebalo bi dodatno doprinijeti promociji tkonske turističke destinacije koju je zajedno s cijelim otokom Pašmanom zadnjih nekoliko godina odlično promovirao sve poznatiji Škraping.