Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U lovišta stiže 800 fazana

22.02.2012. 23:00
U lovišta stiže 800 fazana


Pored hajki koje su naša tradicionalna aktivnost u ovo doba godine intenzivno radimo na pripremi pojilica i hranilica kako bi na najbolji mogući način u lovišta početkom narednog mjeseca mogli pustiti oko 800 fazana, kaže Veršić


Članovi ninske Lovačke udruge ¨Jarebica¨ s predsjednikom Ivom Veršićem ovih su dana na svom lovnom području organizirali prvu ovogodišnju hajku na štetočine.
Lovci su se okupili na dogovorenom zbornom mjestu na granici koja dijeli njihovo lovište s privatnim lovištem Matešić sa sjeverne strane Poljica. Nakon što su predsjednik Veršić i tajnik Zdravko Lipotica obavili uvid u oružane listove i iskaznice lovaca krenulo se na zadatak.
Oko 120 lovaca iz lovnih jedinica Vrsi, Poljica, Poljica Brig, Ninski Stanovi, Žerava, Grbe, Kožino i Petrčane češljalo je šumski i teško pristupačni krševiti teren na kojemu uglavnom obitava velik broj lisica, čagljeva, jazavaca, kuna koji u posljednje vrijeme vlasnicima stoke, prvenstveno ovaca, janjadi i koza čine ogromne materijalne štete.
Vrijeme nije baš bilo naklonjeno lovcima, no to sudionike hajke nije ni izdaleka obeshrabrilo.
– Vjerujemo kako će iduća hajka biti uspješnija, kaže Veršić.
 – Pored hajki koje su naša tradicionalna aktivnost u ovo doba godine intenzivno radimo na pripremi pojilica i hranilica kako bi na najbolji mogući način u lovišta početkom narednog mjeseca mogli bezbrižno pustiti oko 800 fazana. Njih će isporučiti fazanerija ¨Crostel¨ iz Đurđevca s kojom u zadnje vrijeme dobro surađujemo. Nadalje, moram kazati i to da smo aktivno uključeni i u međunarodne utakmice pasa ptičara. Pripremamo se također za prihvat najavljenih kinoloških manifestacija u ožujku. Riječ je o europskom prvenstvu kontinentalnih ptičara, Svjetskom prvenstvu njemačkih ptičara te Međunarodnom ogledu kontinentalnih ptičara pasmine epanijel breton, zaključio je predsjednik Ive Veršić.