Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Šibenik po pobjedu usprkos problemima

22.02.2012. 23:00
U Šibenik po pobjedu usprkos problemima


Uoči sutrašnjeg dvoboja na Baldekinu, Jolly (omjer 11-4) i Zadar (12-3) imaju osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda i veliku želju da nastave pozitivan niz. I zbog borbe za prvo mjesto na tablici, koje teoretski ne znači ništa, ali je važno za samopouzdanje momčadi i zato da pokažu konkurenciji da su baš oni glavni kandidati za četvrto mjesto u Ligi za prvaka, odnosno plasman u regionalnu ligu.
Naravno, ništa se posebno neće promijeniti bez obzira kako ovaj susret završio, ali će biti vrlo zanimljivo vidjeti kakav je odnos snaga između Šibenčana i Zadrana u ovom trenutku. Momčad Aleša Pipana je na papiru blagi favorit, no neke stvari u najavi utakmice idu u prilog domaćima. Primjerice, činjenica da su odmorniji i imali su više vremena za pripremu, te nemaju toliko problema s ozljedama kao Zadrani. Pipan se nada da će na Baldekinu moći računati na Gorana Vrbanca i Karla Vragovića, koji su jučer ujutro još radili po posebnom programu zbog ozljeda zgloba.
– Na treningu u subotu navečer sam nezgodno stao na nogu Brnasu. Uglavnom, nije ništa strašno. Malo istegnuće ligamenata, zbog kojega ipak nisam mogao igrati protiv Zaboka, ali nadam se da ću moći pomoći momčadi u Šibeniku – kaže Vragović.
Nije bilo lako utakmicu sa Zabokom gledati s klupe, bez mogućnosti da se pomogne suigračima.
– Stvarno nije. Bili smo u grču većim dijelom utakmice. Imali smo i malo sreće, jer je praktički jedna lopta odlučivala. Da su oni možda pogodili koju tricu i odvojili se na deset razlike u posljednjoj četvrtini, bilo bi teško to stići. Na kraju je rezultatski ispala uvjerljiva pobjeda, iako znamo da je malo nedostajalo da ode na drugu stranu. Zabok je dobra momčad , a mi smo bili dosta oslabljeni jer smo igrali bez šutera. Najvažnije je da smo uspjeli pobijediti.
Žal za Kupom
Osim ozljeda, bio je primijetan i umor momčadi, vjerojatno još od utakmice polufinala Kupa protiv Zagreba.
– Sigurno to uzme svoj danak. Možda ne toliko fizički, koliko psihički. Osobno mogu reći da sam se dosta ispraznio na utakmici sa Zagrebom. Dvije-tri noći nisam mogao zaspati, a i dan danas mi još kroz glavu prolaze neke slike iz završnice utakmice.
Od polufinala Kupa prošlo je već tjedan dana, no taj se poraz još vrti negdje u mislima Zadrana. Ipak većina igrača nije baš mnogo puta bila u prilici za plasman u finale i borbu za trofej.
– U prvom poluvremenu je lopta išla malo brže, napadali smo ih sa svih strana i imali smo jako dobar postotak šuta, dok u drugom poluvremenu ne znam jesmo li pogodili ijedan vanjski šut. Stali smo i ušli u njihov sporiji ritam, a oni su ipak iskusniji i to im je odgovaralo više nego nama. Na kraju su odlučivali detalji. Sport je takav da to treba zaboraviti i gledati dalje, ali ostao je žal, jer smo bili stvarno blizu i šteta što nismo uspjeli pobijediti – prisjeća se bek Zadra.
To je još jedan razlog više zašto je pobjeda protiv Zaboka bila važna, kako bi malo podigla moral momčadi.
– Svaka pobjeda nam je važna. Zna se koji je naš cilj, plasman u ABA ligu. S kim god igramo, moramo pokazati da smo mi ti, koji pretendiraju na to treće ili četvrto mjesto u Ligi za prvaka. Nadam se da ćemo ove dvije utakmice, protiv Jollyja i Splita, odigrati kako treba. Želimo im dati do znanja da smo bolji i da ćemo napraviti sve za ostvarenje našeg cilja.
Bit će dobra utakmica
Jolly vas dočekuje u vrlo dobrom raspoloženju i s nadom da vas može dostići na prvom mjestu.
– Znamo da i oni imaju osam ligaških pobjeda za redom i to treba respektirati. To je iskusna momčad, od početka sezone su tamo Ross, Josipović i Mrva, kasnije je došao i Puljko, a imaju i nekoliko dobrih mlađih igrača. Mislim da će biti dobra utakmica i da hrvatskoj košarci nedostaje ovakvih dvoboja.
Koliko zdravstveni problemi utječu na pripremu utakmice s vaše strane?
– Normalno da priprema ne ide onako, kako bi išla da smo svi zdravi. Vrbanc i ja radimo po posebnom programu, Batur se još uvijek nije vratio, kapetan Ivanov je isto imao nekih problema i sigurno treneru nije lako kada mu nekoliko igrača iz petorke ne trenira. Ostalo ide uobičajenim tijekom, a nadam se da ćemo se do utakmice svi skupiti barem na jednom treningu.
U svakom slučaju, Zadrani u Šibenik idu sa samo jednim ciljem.
– Mi smo ipak Zadar, moramo braniti to ime i pokazati tko je gazda, pogotovo u A-1 ligi. Mislim da imamo kvalitetu da izdržimo pritisak i unatoč problemima, nastavimo pobjednički niz. Dat ćemo sve od sebe da tako i bude – za kraj će Vragović.