Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S Varaždinom nastavak akcije spašavanja

Autor: Čedo Fabulić

22.02.2013. 23:00
S Varaždinom nastavak akcije spašavanja

Foto: Filip BRALA



Oba sastava Zadrana nisu baš u povoljnoj situaciji, jer su na začelju ljestvice te im predstoji neizvjesna borba za ostanak u ligi


Iako su sezonu trebali nastaviti prošli vikenda kadeti i juniori Zadra proljetni dio prvenstva započet će ove nedjelje. Naime, u nastavku prvenstva Zadrani su trebali gostovati kod Intera u Zaprešiću, ali su utakmice odgođene zbog loših uvjeta za igru. Tako će kadeti i juniori u nedjelju (11 i 15 sati) ugostiti Varaždin. Oba sastava Zadrana nisu baš u povoljnoj situaciji, jer su na začelju ljestvice te im predstoji neizvjesna borba za ostanak u ligi. Druga je varijanta da ako seniori ostanu u Prvoj HNL automatski će osigurati status prvoligaša kadetima i juniorima… Sada je situacija takva kakva jest pa će svaka utakmica biti – kvalifikacijska.
Josip Butić, trener juniora, o ambicijama u nastavku sezone kaže:
– Osim što nam je u Zagreb otišao kapetan Jurjević, čime smo značajno oslabljeni, ostalih promjena u momčadi nema. Dosta juniora je pridruženo seniorima, vratar Borgelott, Gržan, Perica, Čirjak, Viduka i Ikić su stalno s prvom momčadi. Čirjak, Viduka i Ikić i Borgelott će igrati za juniore, dok su Gržan i Perica više potebni treneru Ferdi Milinu.
Zadrani su se za drugi dio sezone pripremali uglavnom na Bagatu, gdje i igraju domaće utakmice.
– Pripreme smo odradili solidno, a u prijateljskim utakmicama pokazali smo da imamo koncetraciju. Nadam se da će mlađi koji budu igrali iskoristiti priliku i pokazati da se i na njih može računati te da će za godinu-dvije biti u rosteru prve momčadi. Već je i sada vidljivo da je velika većina naših igrača unutar prve momčadi i to je dobro. Opet, to što juniori participiraju u seniorima oslabljuje našu momčad. U nedjelju protiv Varaždina jesmo favoriti, ali čeka nas teška utakmica. Bitno je početi proljeće što bolje, nemamo nikakav alibi, idemo na pobjedu i tri boda. Vjerujemo u ostanak i zbog toga jer u drugom dijelu imamo nešto povoljniji raspored – zaključuje Butić.
Situaciju s kadetima predstavio je Zoran Erlić, trener:
– Vratio nam se Karlo Torbarina, koji je igrao za Zlatnu luku, a pristupio nam je i Klaudio Šare iz Raštana. Inače, očekuje nas iznimno teška polusezona s obzirom na položaj na ljestvici, a činjenica je da ispadaju četiri momčadi. U predahu sezone maksimalno kvalitetno smo se pripremali te odigrali dovoljan broj prijateljskih utakmica, sve u cilju da podignemo desetak, dvadeset posto razinu kvalitete naše igre. Ako u tome uspijemo mislim da ćemo osigurati ostanak u ligi. S nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva te se nadam da ćemo u nedjelju protiv Varaždina odigrati onako kako priželjkujemo, odnosno da će nam tri boda u prvoj utakmici puno značiti za samopouzdanje pred nastavak prvenstva.