Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sestre Erslan na promociji, Mazija ne zna s kime igrati

Autor: Šime Ćurko

22.02.2013. 23:00
Sestre Erslan na promociji, Mazija ne zna s kime igrati

Foto: Sebastian GOVORČIN



S igračicama koje budemo imali pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo – kaže Mazija


Utakmica s Pleterom u prvom dijelu sezone ponudila je, vjerojatno, najbolje (pobjeda 87:68) izdanje košarkašica Zadra u dosadašnjih 15 kola. Od prve minute ekipa s Višnjika dominirala je protiv solidnih Riječanki, čije su redove, malo prije gostovanja u Zadru, pojačale Martina Gambiraža i Ana Vrsaljko.
U međuvremenu Pleter se, nakon vrlo lošeg početka sezone, donekle stabilizirao, no oba sastava koji će večeras odmjeriti snage u dvorani Dinka Lukarića na riječkoj Kozali još nisu osigurali ostanak. Zadranke imaju dvije pobjede više od Pletera koji je samo pobjedu ispred pretposljednjeg Studenca. Konačno, i Zadar i Pleter imaju šanse za peto mjesto, prvo do “velike četvorke”. Marija Mazija, trenerica Zadra, u najavi utakmice ističe da su “bijelo-plave” tražile odgodu. Zadar bi pod temom odgode bio zadovoljniji i da se igra u nedjelju, ali promjena nema.
– Tražili smo odgodu, jer dosta djevojaka ne može biti na utakmici. Mlađe imaju zdravstvenih problema, a Antoniji Erslan je promocija na fakultetu. To znači da s nama neće putovati ni njezine sestre Marija i Marta. Lucija Štrmelj neće uspjeti stići iz Zagreba tako da, doista ne znam kako ćemo skupiti deset igračica – kaže Mazija i na temu odgode dodaje:
– Mi smo uvijek svima izlazili u susret, ali kad nama nešto treba onda nas nitko ne poznaje.
S tolikim izostancima Zadar se u Rijeci teško može nadati dobrim vijestima.
– U prvom dijelu sezone pokazali smo da kad igramo u punom sastavu možemo pobijediti svakoga tko je približno u našem rangu. To ste vidjelo upravo protiv Pletera. Nikoga ne treba unaprijed otpisivati, pa ni nas. S igračicama koje budemo imali pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. Nemamo imperativ rezultata, iako smo svjesni da još nismo potvrdili naš status u A-1 ligi za sljedeću sezonu – zaključuje Mazija.
Raspored 16. kola: Pleter – Zadar (subota, 18), Rockwool Pula – PGM Ragusa, Gospić – Studenac Omiš, Split – Medveščak. Igrano ranije: Agram-ZG – Jolly JBS 56:102 Novi Zagreb – Trešnjevka 112:68.