NMZ uči djecu o leptirima

Slika korisnika admin
Autor: 
kalendar_x
Vedran SITNICA

U tijeku su prijave na radionice uz izložbu "Leptiri - baršunasti let" prilagođene djeci u dječjim vrtićima i u osnovnim i srednjim školama na području Zadarske županije. Organizatori su Prirodoslovni odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar, a održavat će se u radnom vremenu Prirodoslovnog odjela NMZ-a (ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 9 do 13 sati, srijeda od 12 do 17 sati). Srijedom od 16 do 17 sati održavat će se radionice za individualne sudionike, dok su ostali termini predviđeni za grupe uz prethodnu najavu. Sudionici se sa pedagogom dogovaraju oko vremena održavanja radionica. Prijaviti se možete najkasnije tjedan dana prije održavanja radionica na kojima želite sudjelovati na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr, tel.: 251-851 ili osobno u izložbenim dvoranama Prirodoslovnog odjela NMZ-a, Medulićeva 2, 23000 Zadar. Prijave su počele od prošle srijede, a završavaju 15. lipnja ove godine.

Cilj radionica je upoznavanje s morfologijom leptira, upoznavanje s vrstama leptira na području Republike Hrvatske i šire, upoznavanje s prirodnim razvojnim ciklusom leptira, poticanje kreativnog i stvaralačkog razmišljanja i izražavanja kod djece, upoznavanje s različitim likovnim tehnikama izrade, razumijevanje i primjena likovnih tehnika i sredstava, poticanje samostalnog rada i rada u grupi, razvijanje socijalnih komepetencija preko rada u grupi, druženja i učenja u okruženju koje nije svakodnevno (poput škole i vlastitog doma), stvaranje navika posjećivanja muzeja koji postaje prostor za ugodno i kvalitetno druženje.

Strukturirane su u četiri teme: krila leptira, građa leptira, detektivska priča i istraživanje, a uključuju edukaciju, kreativni proces te neke čak i pokuse iz fizike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno