Ramić: SPFF smo podržavali i iznad svojih mogućnosti

Slika korisnika admin
krste ramic_starigrad_nacelnik
Vedran SITNICA
Krste Ramić

Nakon pet godina u Starigradu Paklenici festival glazbenih dokumentaraca SPFF preseljava u Opatiju. Odlasku je presudila bolja infrastruktura i bolji uvjeti koje su ponudili, rekao nam je direktor festivala Admir Ćulumarević ističući kako ipak u potpunosti ne napuštaju Starigrad jer će se u rujnu tamo prikazati revija najbojih filmova te festivalske godine.

Krsto Ramić, načelnik Općine Starigrad, razočaran je zbog činjenice da je glavni program festivala preseljen u Opatiju.

- Prema informacijama koje imam glavni program festivala odlazi u Opatiju, ali će i dalje dio programa biti prikazivan u rujnu kod nas. Ne znam što reći. Žao mi je što odlaze nakon pet godina suradnje, jer došli smo do faze kada smo prošli one "porođajne muke" i sada je trebalo uživati plodove rada. Mogu reći samo da smo festival financijski podržavali pa čak i iznad svojih mogućnosti i Općina, kao i Turistička zajednica Starigrada i Nacionalni park Paklenica, kazao nam je Ramić.

 Šesto izdanje festivala SPFF, čije je ime sada Solo Positivo film festival, održat će se u Opatiji od 1. do 6. kolovoza, dok će program biti najavljen na konferenciji za medije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno