Borisu Marinu sudit će zbog prijetnje novinaru

Slika korisnika admin
relja_mural tornado_1
Ivan JAMIČIĆ
Morat će sudu objasniti svoj status na Facebooku - Boris Marin

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 54-godišnjeg Borisa Marina, zvanog Boro Poštar, zbog prijetnje Ivici Nevešćaninu, novinaru Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr.

- Okrivljenika se tereti da je 15. listopada 2015. godine oko 11 sati na svom facebook profilu reagirao na članak koji je prethodnog dana, na jednom internetskom portalu, objavio novinar (48), komentirajući uvredljive riječi koje su navijači na košarkaškoj utakmici dovikivali drugom novinaru, stoji u optužnici objavljenoj jučer na službenim stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru koje Marina tereti da je s ciljem da zastraši Nevešćanina objavio prijeteći sadržaj.

- Svjestan svog utjecaja na članove udruge navijača kojoj i sam pripada objavio je prijeteći sadržaj koji je kod oštećenika izazvao strah od mogućeg fizičkog napada i u vezi mogućnosti daljnjeg obavljanja njegovog novinarskog posla, a posebice jer je u veljači 2015. godine na javnom mjestu nepoznati član te udruge ispisao grafit, također prijetećeg sadržaja, objavili su iz ODO-a.

Podsjetimo, Boris Marin je na svom facebook profilu sporni tekst objavio dan nakon što se Nevešćanin u svom članku osvrnuo na neprikladno ponašanje dijela navijača tijekom utakmice na Višnjiku, a uz tekst je objavio i svoju fotografiju s nekoliko mlađih Tornadovaca. Osim što je novinara Nevešćanina vrijeđao, nazivao pogrdnim imenima, te mu ponajviše zamjerao činjenicu što nije rođeni Zadranin, Marin mu je poručio da neće ostariti u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kolovarka
Nadam se da će ga sud osloboditi!Postalo je opasno pisati statuse na facebooku!