CRVENO UPOZORENJE Orkanska bura polomila je i iščupala stabla po otoku Viru, izazvala oštećenja na kućama, novi udari očekuju se i večeras

Slika korisnika mkvanja
DJELATNICI "ČISTOG OTOKA" CIJELU NOĆ I JUTRO RAŠČIŠĆAVALI CESTE
Autor: 
VIRSKI LIST
Za djelatnike "Čistog otoka" danas je bilo dosta posla

Zasad samo na raščišćavanju virskih cesta, a kada se smiri orkanska bura pod kojom je na udaru cijela Dalmacija, djelatnici "Čistog otoka" tijekom dana pokupit će i sva druga srušena stabla, grane te počistiti nered koji je prouzročio vjetar.

- Radili smo cijelu noć kako bi se moglo prometovati cestama i ulicama, a taj je posao nastavljen i danas. Zaista smo dali sve od sebe kako bi ceste bile slobodne za promet - kaže direktor "Čistog otoka" Ante-Josip Šikić.

Slika je sinoć i jutros na cijelom otoku bila ista: svugdje otkinute grane ili iščupana i polomljena stabla, a postoje i veća oštećenja na ogradama i krovovima obiteljskih i vikend kuća. Orkanska bura, s najjačim udarima sigurno ne slabija od 160 km/h, jednostavno je pomela sve pred sobom. Kako se jaki udari bure očekuju i ove večeri, za Dalmaciju i Zadarsku županiju Državni hidrometeorološki zavod i Meteoalarm izdali su crveno upozorenje.  

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.3 (3 glasova)