IZDAVAŠTVO Predstavljen novi broj glasila Arheološkog muzeja, "Diadora"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U 32. broju deset znanstvenih članaka
Autor: 
Deset radova u najnovijem izdanju ovog stručnog časopisa predstavili su doc. dr. sc. Martina Čelhar, dr. sc. Tomislav Bilić i prof. dr. sc. Pavuša Vežić, uz pozdravnu riječ ravnatelja dr. sc. Jakova Vučića
Arif SITNICA
Novi broj Diadore predstavljen je u Arheološkom muzeju u Zadru

Novi broj Diadore, glasila Arheološkog muzeja u Zadru,   predstavljen je jučer u ovom muzeju. Deset radova u najnovijem izdanju ovog stručnog časopisa predstavili su doc. dr. sc. Martina Čelhar,  dr. sc. Tomislav Bilić i prof. dr. sc. Pavuša Vežić, uz pozdravnu riječ ravnatelja dr. sc. Jakova Vučića. Upravo je on jedan od autora dva rada u  32. broju Diadore, a predstavio ih je prof. Vežić. Posebno se osvrnuo na  članak "Kasnoantički i srednjovjekovni kameni spomenici s Trga Petra  Zoranića u Zadru". Vežić je podsjetio kako su istraživanja na navedenom lokalitetu počela još u 19. stoljeću, pa je početkom 20. stoljeća radio Bersa, a onda se na njegovo istraživanje nastavio rad 2006./2007.  koji je vodio dr. Ivo Fadić, te nastavio Vučić.

Dr. sc. Martina Čelhar je predstavila prva tri rada u časopisu, posebno se osvrnuvši na rad Morane Vuković koja govori o prelimiranim rezultatima rekognosciranja jugoistočnog Velebita.

- Na sreću, autori se u posljednje vrijeme sve više okreću Bukovici i  Velebitu, istaknula je Čelhar.

Numizmatičar po užoj struci dr. Toni Bilić kazao je kako treba uvijek  pozdraviti izdavanje jednog časopisa iz humanističkih znanosti, posebno u vrijeme kad svjedočimo krizi izdavaštva.

- Numizmatičar sam i jako rijetko sudjelujem u predstavljanjima arheoloških časopisa. U ovom broju imamo čak tri članka vezana uz numizmatiku, što mi je izuzetno drago. Zadar u posljednje vrijeme postaje središte numizmatike, istaknuo je Bilić istaknuvši pritom članak "Bar  Kohbin brončani novac s gradske plaže Kolovare u Zadru", čiji su autori  Nikola Cesarik, Dejan Filipčić i Vjekoslav Kramberger.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com