Nastava i predavanje na engleskom jeziku

Slika korisnika mkvanja
English Friday u Pomorskoj školi
Autor: 
U organizacijskom smislu to je dosta složeno, treba se dobro pripremiti, a ostaviti opet dobar dojam na učenike. Imali smo ovakav dan i prije, tako da imamo određeno iskustvo, kazao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar
Arif SITNICA
Američki profesor Rex Cammack održao predavanje

Jučerašnji dan u Pomorskoj školi obilježio je engleski jezik.  Naime, u sklopu projekta English Friday, nastava i ostale aktivnosti u  školi su se odvijale na engleskom jeziku.

Pomorska škola Zadar, prva je i zasad jedina obrazovna ustanova s područja pomorstva u RH koja provodi ovakav projekt.

Naglasak na predavanjima i komunikaciji bio je na stručnim predmetima i sadržajima programa premda se i sadržaj većine općih predmeta  izvodio na engleskom jeziku.

- U organizacijskom smislu to je dosta složeno, treba se dobro pripremiti, a ostaviti opet dobar dojam na učenike. Imali smo ovakav dan i prije, tako da imamo određeno iskustvo. Za nastavnike struke je lako, no s  općim predmetima tu ide malo teže. U svakom slučaju vidimo dobar  pristup i učenika i nastavnika, kazao nam je Svetko Perković, ravnatelj  Pomorske škole Zadar. Među ostalim, održan je i kviz na engleskom jeziku, a u tim uvjetima, kaže ravnatelj, učenici su puno slobodniji, nema  ocjenjivanja i opušteniji su.

- Ne inzistira se na 45 minuta engleskog jezika, bitno je da jedan drugoga razumiju, da se stvori jedna lakoća, ističe Perković.

Do sada su u Pomorskoj školi u ovakvim prilikama imali i posebne  školske aktivnosti i goste, izvorne govornike engleskog jezika, s područja  obrazovanja ili pomorstva. Tako je i jučer u prostorima Pomorske škole  otvoreno predavanje održao američki profesor Rex Cammack s temom o  američkom nogometu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com