Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NK ZADAR Generalna proba protiv Međimurja

23.02.2019. 10:43
NK ZADAR Generalna  proba protiv  Međimurja


Momčad sa Stanova danas će s početkom u 15 sati na svom travnjaku u "generalci" uoči otvaranja proljetnog dijela sezone u Drugoj HNL ugostiti drugoligaša Međimurje. Čakovčani su nakon prvog dijela sezone zauzeli 11. mjesto sa 17 osvojenih bodova dok Zadar na 8. poziciji ima dva više. Bit će to posljednja provjera za nogometaše Zadra uoči dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem na Stanovima kojim otvaraju novu polusezonu. Momčad Mislava Karoglana tijekom ovih zimskih priprema odigrala je ukupno devet utakmica. Možemo slobodno kazati, nikada više.
Iako rezultat u pripremnom razdoblju nije primaran, valja primijetiti da je momčad iz Krševanovog grada slavila pet puta, a u četiri navrata suparnik je bio uspješniji. Pobjede su na stranu Zadrana otišle protiv Uskoka (2:0), Sloge (0:1), HAŠK-a (2:0), Zagore (0:2) i Velebita (1:2). Porazi su zabilježeni u srazu sa Solinom (2:1) Trnjem (0:1), Primorcem B (0:1) i Hajdukom II (2:0). Za pretpostaviti je da će Zadrov strateg protiv Međimurja suprotstaviti sastav koji uz moguće sitne izmjene misli izabrati i za dvoboj s momčadi iz Sigeta koji ih očekuje za tjedan dana.
Na Stanovima su u četvrtak predstavili zimska pojačanja, povratnike u matični klub Domagoja Muića i Franu Ikića, kao i Nicholasa Llanosa koji je u Zadar stigao na posudbu iz Gradskog vrta. Još uvijek je neizvjesno što će biti s Filipom Žderićem koji nikako da dobije čiste papire od Nogometnog saveza Albanije kako bi se mogao registrirati za momčad sa Stanova. Od odlazaka svakako treba napomenuti da ovoga proljeća od prvotimaca u dresu Zadra nećemo gledati Ivana Lepinjicu (završila posudba iz NK Rijeke), Josipa Majića koji je otišao u Hrvatski dragovoljac te Antu Sarića koji se prestao profesionalno baviti nogometom.
Po svemu sudeći trener Karoglan će u nastavku sezone priliku dati i nekim mladim igračima iz svoje nogometne škole što svakako treba pozdraviti. Na to će biti i prinuđen jer tri igrača ispod 21 godine moraju započeti prvenstvenu utakmicu, a sada od prvotimaca taj uvjet zadovoljava tek Matteo Pranić. U svakom slučaju s nestrpljenjem očekujemo današnju utakmicu kako bi vidjeli što se tijekom ovih zimskih priprema radilo na Stanovima.