Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

TREĆA HNL – JUG Hura, hura, ne smeta nam ni bura!

23.02.2019. 17:26
TREĆA HNL – JUG Hura, hura, ne  smeta nam ni  bura!


PRIMORAC 3
GOŠK DU. 1
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 100.  Sudac: Mario Soldic (Hrvace). Pomoćnici: Grčić (Dicmo), Kalinić  (Klis). Strijelci: 1:0 Žile (7' – ag), 2:0 Zelić (22'), 3:0 Ješe (45'), 3:1 Glavinić (60'). Žuti kartoni: Jurišić, Zelić, Ješe (Primorac B.); Skaramuca  (GOŠK-Dubrovnik 1919).
PRIMORAC (B): Topić, Jurišić, Brzoja, Pedišić, Marković, Prtenjača (od  60' Blatančić), Ješe, Vodopija (d 90' Čačić), Smokrović (od 87' Šarin), Zelić, Španja. Trener: Jugo Dominis.
GOŠK-DUBROVNIK 1919: Kristić, Horvat (od 46' Veraja), Glavinić,  Torbarina, Žile, Skaramuca, Matić (od 64' Mišić), Cicijelj, Pralas (od 46'  Ćurčić), Caput. Trener: Milan Petrović.
Primorac je drugi put ove sezone pobijedio GOŠK-Dubrovnik i tako  uspješno počeo drugi dio sezone. Bura, koja je odgodila dvije jučerašnje  utakmice, stvarala je probleme i u Biogradu, ali to nije spriječilo domaći  sastav da pokaže odličnu igru. Od prve minute Primorac je prebacio igru  na polovicu gostiju, što je vrlo brzo dalo rezultata. Tako su Dubrovčani u  sedmoj minuti loše reagirali u obrani nakon gužve u kojoj je Žile pogodio  vlastitu mrežu. Sljedeća dva pogotka domaćini su postigli iz slobodnih  udaraca. Najprije je s oko 25 metara sjajno pogodio Zelić, a potom s  nešto manje udaljenosti Ješe na isteku poluvremena. Bez obzira na uvjerljivo vodstvo Biograjci su nastavili napadati i u drugom poluvremenu,  no prilike koje su imali nisu uspjeli realizirati. Gol je tako pao na drugoj  strani kada je Glavinić iskoristio neopreznost domaće obrane i smanjio  na završnih 3:1. U redovima domaćih predstavili su se Mario Pedišić i  Vedran Smokrović, dvojac koji je došao iz Zadra, a u momčadski odličnoj  izvedbi vrijedi istaknuti učinak neumornog Luke Vodopije.
– Bili smo puno bolja momčad tijekom svih 90 minuta i pobjednik ni u  jednom trenutku nije bio upitan. Dogovorili smo presing od početka  utakmice, što smo na terenu i pokazali. Osvojili smo tri boda koja su dobar zalet za ono čemu se nadamo u drugom dijelu sezone, a to je borba  za vrh ljestvice – rekao je Jugo Dominis, trener Primorca.
U 16. kolu još su igrali: Jadran LP – Imotski 1:1, Kamen – Neretva 3:1  Odgođeno: Hrvace – Neretvanac, Uskok – Primorac (S). Danas: Croatia –  Split, Zmaj – Junak, Urania – Zagora.
17. kolo: Urania – Primorac (B).


Bura poremetila planove Zadranima
Nogometaši Zadra trebali su jučer odigrati posljednju pripremnu utakmicu pred  nastavak natjecanja u Drugoj HNL. Dogovorena je utakmica s Međimurjem koja je  bila na rasporedu u 15 sati, no zbog jake bure dvoboj  je otkazan. U 14. kolu Druge  HNL, prvom proljetnom, Zadar sljedeće subote (2. ožujka) u 15 sati na Stanovima  dočekuje Hrvatski dragovoljac