Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lukić: Ostvarili smo niz projekata za bolji život naših građana

24.02.2020. 19:00


Čak 150 članova Neovisnih za Hrvatsku i visoki uzvanici iz lokalne koalicije nazočili su svečanoj sjednici Gradskog odbora stranke održanoj u subotu u Športskoj dvorani Višnik. Na ovaj važan događaj, na kojemu je predstavljeno čak 50 novih članova zadarske organizacije, pristigli su i gosti iz vrha stranke: glavni tajnik stranke Ivo Mikić i politički tajnik Krešimir Kartelo. Sjednici je nazočio i predsjednik Županijskog odbora, Dalibor Barešić te tajnik ŽO-a HDZ-a Ante Babić, i predsjednik Gradskog odbora HSU-a Duško Vuković. Svečani program vodila je Višnja Knežević najavljujući i prvog govornika, čelnika Gradskog odbora stranke, Matu Lukića koji je gostima i članovima detaljno predočio rezultate koje je stranka u prošle dvije godine ostvarila pod njegovom rukovodećom palicom.
Naime, tu je niz projekata i elaborata kojih je NHR realizirao za, kako je Lukić naglasio, bolji život svojih sugrađana. U svom se izlaganju osvrnuo i na rezultate u 2018. godini kada je na njihovim listama na mjesnim izborima u gradu bilo oko 150 članova temeljih granaka, a napravili su najbolji rezultat ikad, istaknuo je čelnik GO-a.
– A sada smo još jači i brojniji. Čitavu ovu godinu radit ćemo i pripremati se za lokalne izbore, a idemo dalje i s novim projektima. Iznimno sam ponosan na dijelove grada, ponajprije Vidikovac, Ploče, Novi Bokanjac i ostale mjesne odbore u kojima participiramo u vlasti, a naveliko se gradi i u ostalim dijelovim grada, poručio je čelnk GO-a.
Nakon predstavljanja velikog broja novih mladih članova, obznanio je i tri imenovanja u Gradskom odboru, a to su: Ana Ožaković koja od subotnje sjednice koordinira rad gradske mladeži, Klaris Perić koji će voditi branitelje te Dežana Dujić, zadužena za koordinaciju za žene NHR-a.
Članovima se potom obratio i čelnik Županijskog odbora, Dalibor Barešić, pohvaljujući rad zadarske organizacije i njena čelnika Matu Lukića. Nazočne je u ime rukovodstva stranke pozdravio i politički tajnik NHR-a, Krešimir Kartelo, te Ante Babić i Duško Vuković koji su izrazili zadovoljstvo situacijom u redovima svojih koalicijskih suradnika, nazivajući NHR prijateljskom strankom, nakon čega su zaradili i velik pljesak okupljenih.
U svakom slučaju, Neovisni za Hrvatsku svojim su radom zadnjih godina postali važan politički faktor na lokalnoj sceni na kojoj participiraju u gradskoj i županijskoj vlasti te čak vode neke od najvažnijih ustanova. Veliko je to priznanje stranci koja postoji tek nekoliko godina i bez koje se praktično više ne može formirati vlast.


NHR JE NAŠA PRIJATELJSKA STRANKA
HDZ-ov Ante Babić i Duško Vuković iz HSU-a na Skupštini NHR-a su izrazili zadovoljstvo situacijom u redovima svojih koalicijskih suradnika, nazivajući NHR prijateljskom strankom, nakon čega su zaradili i velik pljesak okupljenih