Vodovodizacija Vukšić - Prović pred natječajem za izvođača radova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
BENKOVAČKO VIJEĆE Gradonačelnik Tomislav Bulić odgovarao na aktualna pitanja
Konačno su dobivene građevinske dozvole za 5. fazu Istočnog pravca Vukšić-Prović za koje se čeka da kroz desetak dana postanu pravomoćne nakon čega slijedi postupak javne nabave, natječaja i odabira izvođača, kazao je benkovački gradonačelnikTomislav Bulić s uvjerenjem da će radovi krenuti ove godine
Stela FILIPI
Oporba i vlast se ne štede u raspravama

 Na sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovca,pod predsjedanjem Borisa Ercega, na aktualnom satu postavljeno je niz pitanja gradonačelniku Tomislavu Buliću, piše na stranicama Grada Benkovca.
Kako se može iščitati na stranicama Grada Benkovca, vijećnike su posebno zanimale komunalne teme.
Nikolu Šegotu (HDZ) zanimalo je u kojoj je fazi vodovodizacija za Istočni pravac Vukšić - Prović.
- Konačno su dobivene građevinske dozvole za 5. fazu Istočnog pravca Vukšić - Prović za koje se čeka da kroz desetak dana postanu pravomoćne nakon čega slijedi postupak javne nabave, natječaja i odabira izvođača, kazao je Bulić s uvjerenjem da će radovi krenuti ove godine.

Sanacija divljih deponija

Jeru Ledenka (HSP) zanimalo je što se poduzima po pitanju saniranja divljih deponija na području koje spada pod Grad Benkovac.
- Radi o dugogodišnjem problemu koji zahtijeva velike investicije lokalne samouprave, ali u ovom trenutku nema sredstava za njihovo saniranje. Otvaranjem Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim barem dijelom riješit ćemo taj problem te uz pomoć države i Županije iznaći rješenje i sredstva za konačnu sanaciju divljih deponija, odgovorio je Bulić.
Jure Prgomet (Lista grupe građana Frane Tokić) upitao je postoji li mogućnost revitalizacije i sanacije kako bi se skratio put od Benkovačkog Sela do Benkovca?
- Put je moguće sanirati ukoliko se radi o manjem zahvatu, ali ukoliko je riječ o većem građevinskom zahvatu treba razmotriti opravdanost te investicije s obzirom na to da uskoro slijedi rekonstrukcija Velebitske ulice, pojasnio je Bulić.

Benkovački sajam domaćin etno festivalu

Vijećnika Prgometa također je zanimalo namjerava li Grad Benkovac pomoći pri organizaciji i sufinanciranju troškova sudjelovanja na međunarodnom etno festivalu usne harmonike koji se organizira 29. veljače 2020. godine u Sloveniji. Kazao je da mu se sa zamolbom obratio Marijan Kamber, predsjednik KUD-a Kamen Bukovica, koji također traži pomoć pri organizaciji 5. Festivala izvornih glazbala i napjeva koji će se održati 10. svibnja 2020. godine za vrijeme održavanja Benkovačkog sajma.
- Grad Benkovac podržava sve kulturne manifestacije pa će tako razmotriti i zamolbu Marijana Kambera i pomoći mu u skladu s financijskim mogućnostima, odgovorio je Bulić.
Vice Brkljača (Lista grupe građana Frane Tokić) upitao je kada će se krenuti s rekonstrukcijom županijske ceste 6021 od Škabrnje do Zagrada s obzirom na to da je devastirana uslijed radova koje je izvodio Vodovod d.o.o. Benkovac.
Gradonačelnik mu je odgovorio kako nema informaciju kada počinje rekonstrukcija te ceste, ali da predlaže vijećniku Brkljači da uputi zahtjev s dopisom koji će Grad proslijediti prema Županijskim cestama da tu cestu uvrste u plan rekonstrukcije.
Branko Guzić (Lista grupe građana Frane Tokić) ukazao je na upit mještana Nadina vezano za mogućnost proširenja ili izgradnje ugibališta glavnog cestovnog ulaza i izlaza u Nadinu. Kazao je da je isti dopis poslan u Grad prije više od pet godina, ali ništa nije poduzeto.
- Nisam upoznat s takvim zahtjevom ali ću tu inicijativu proslijediti prema državnim cestama, odgovorio je gradonačelnik.

Ravnateljica Centra za pomoć i njegu »Sv. Ante«

Vijećnik Guzić imputirao je gradonačelniku da je krajem prosinca 2019. godine protuzakonito smijenio Antoniju Tokić, ravnateljicu Centra za pomoć i njegu »Sv. Ante«, kako bi na njezino mjesto zaposlio Amandu Čerinu, suprugu vijećnika iz redova HDZ-a i nevjestu pročelnice Ljiljane Čerina Bljaić. Pri tom je dodao kako se takvim činom provodi nepotizam.
- Grad Benkovac legalno provodi sve natječaje i nema govora o nepotizmu. Bivša ravnateljica je smijenjena jer nije savjesno obavljala svoj posao za dobrobit firme i grada, ustvrdio je Bulić.
Jovan Bojanić (DSS) obratio se gradonačelniku zbog sanacije dva nerazvrstana puta u naselju Buković kao i postavljanju rasvjete na pet kritičnih mjesta u istom naselju navodeći kako se u nekoliko navrata obraćao Vijeću, ali do danas to nije riješeno.
- U svezi sanacije puteva obratit ću se izvođaču radova da ih dijelom popravi, dok će rasvjeta u Bukoviću uskoro biti postavljena, obećao je gradonačelnik.
Vijećnika Bojanića također je zanimalo kada će se konačno postaviti table s oznakama u naseljima Kašić i Kula Atlagić. Gradonačelnik Bulić je odgovorio kako su table već bile postavljene ali na kriva mjesta i da će se to ispraviti.


Odluke, suglasnosti, planovi, zaključci

U nastavku sjednice donesene su brojne odluke, suglasnosti, planovi i zaključci.
Vijećnici su prihvatili Odluku o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova nezavisne liste u Gradskom vijeću za 2020. godinu, Plan utroška sredstava od prodaje obiteljskih kuća i stanova u državnom vlasništvu na području Grada Benkovca za 2020. godinu, Odluku o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi, Zaključak o davanju suglasnosti na Statut Gradske knjižnice Benkovac, Odluku o donošenju II. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja poslovne zone Benkovačko Selo, Zaključak o ispravci greške u Prostornom planu uređenja Grada Benkovca, Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o utvrđivanju predmeta poslovanja trgovačkog društva Benković d.o.o. kao i Odluku o izradi VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Benkovca.


Prihvaćen HDZ-ov zaključak

S 9 glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim prihvaćen je i zaključak Kluba vijećnika HDZ-a vezano za Poslovanje trgovačkog društva Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac čiji je osnivač Grad Benkovac i susjedne općine (Lišane Ostrovičke i Polača).
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno