Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani poveli, pa se u Splitu izgubili

23.02.2020. 16:30


Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva u Trećoj HNL jug Zadar je uvjerljivo poražen u Parku mladeži. Split je na kraju slavio rezultatom 4:1 u utakmici u kojoj se Zadrani ipak nisu uspjeli othrvati tmurnim oblacima koji posljednja dva tjedna lebde nad budućnošću kluba sa Stanova, ali su pružili žestoki otpor. Pobjeda Splita na kraju je preuvjerljiva s obzirom na zbivanja na travnjaku. Iako je momčad sa Stanova povela zgoditkom Josipa Anića s kreča u 15. minuti, domaćin je već do poluvremena preko Ivana Tomičića (21’), Alvareza (36’) i Luke Kapetanovića (43’) stigao do uvjerljivog vodstva. Točku na »i« Splitove pobjede stavio je Antonio Samac u 86. minuti susreta.
Nije moglo bolje krenuti za Zadrane koji su poveli u ranoj fazi utakmice i to iz jedanaesterca koji je mogao biti dosuđen i nekoliko minuta kasnije, ali je sudac Trković jedan prekršaj izvukao na rub šesnaesterca. U 15. minuti je u Josip Stokić srušen u kaznenom prostoru Splita, a precizan s bijele točke je Josip Anić. U 21. minuti domaćin fantastičnim slobodnim udarcem Tomičića u rašlje poravnava na 1:1. Nakon toga Zadrani imaju tri odlične prigode, ali Stokić, Begonja i Jurić nisu dovoljno precizni.U 36. minuti Splićani iz jedne brze kontre preko Alvareza dolaze u vodstvo od 2:1. Nakon toga Zadar ponovno prijeti, Jure Jerbić pogađa vratnicu. Na drugoj strani nakon pogreške u obrani Zadra precizan je Kapetanović.
U nastavku utakmice Zadrani ponovno stvaraju šanse, ali sve je jasnije u 60. minuti. Umjesto da sudi jedanaesterac u korist Zadra, sudac Luki Begonji zbog navodnog simuliranja pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Zadar se niti s desetoricom na travnjaku nije predao, ali pogodak koji bi zakuhao utakmicu nisu postigli. Na drugoj strani u 86. minuti Samac iz blizine pogađa za konačnih 4:1.
– Bit ću jasan, sudac nas je u ovoj utakmici pokrao. Nije nam sudio dva čista jedanaesterca, a uz to je i neopravdano zbog drugog žutog kartona isključio Luku Begonju. Uz to smo igrali na travnjaku koji je na granici regularnosti. U ovoj utakmici imali smo dosta dobrih trenutaka, stvorili pregršt prilika, ali ih nismo iskoristili. Pobjeda Splita je rezultatski preuvjerljiva s obzirom na sva događanja na travnjaku. Svojim dečkima nemam što prigovoriti jer su se borili muški. Nema predaje, idemo dalje spremiti se što bolje za GOŠK kojeg želimo pobijediti – kazao je nakon utakmice Marko Pinčić, trener Zadra.


  SPLIT         4 


  ZADAR     1  
SPLIT – Park Mladeži. Gledatelja: 300. Sudac: Luka LIković (Krvavac). Pomoćnici: Miho Trković (Konavle) i Frano Palfi (Dubrovnik). Strijelci: 0:1 Anić (15'-11m), 1:1 Tomičić (21'), 2:1 Alvarez (36'), 3:1 Kapetanović (43'), 4:1 Samac (86'). Žuti kartoni: Begonja (23'). Crveni: Luka Begonja (60' – drugi žuti)
SPLIT: Mikačić, Mrković, Tomičić, Barać, Romac (od 74' Gale), Kelez, Farić, Ljubić, Čović, Kapetanović (od 82' Samac), Alvarez (od 68' Babić). Trener: Armando Marenzi
ZADAR: J. Pinčić, Iveljić, Tokić, Lokin, Anić, Jerbić, Stokić (od 62' Butić), Jurić (od 90' Bugarija), Zdrilić, Kulaš (od 75' Kevrić), Begonja. Trener: Marko Pinčić




Rezultati
16. kolo: Split – Zadar 4:1, Primorac (B) – Jadran LP 1:3, GOŠK Du. – Uskok 1:0, Neretva – Neretvanac 1:2, Junak – Zagora 3:1. Danas (15): Kamen – Zmaj, Sloga – Hrvace, Vodice – Urania.