Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vlada Zadru kupuje linearni akcelerator!

23.02.2021. 18:21


Osim niza ugovora za razvoj gradova i općina Zadarske županije, zasigurno najbolja vijest koju je Plenković danas donio Zadru, osobito onkološkim bolesnicima je – kupnja linearnog akceleratora.
Tim povodom premijer je posjetio zadarsku udrugu Liga protiv raka te naglasio kako je o kupnji uređaja za zračenje razgovarao s gradonačelnikom Brankom Dukićem i županom Božidarom Longinom koji su ga i upoznali s kampanjom "Zraka za život" kojom Zadrani prikupljaju novac za kupnju ovog uređaja.
– Želim prije svega zahvaliti i gradonačelniku Dukiću, županu Longinu i svim dobrim ljudima koji već niz godina u Ligi za borbu protiv raka nastoje prikupiti sredstva, kao i svima koji su ih već donirali. Prikupljena su već više od dva milijuna kuna, a sredstava bi se prodajom jedne nekretnine mogla povećati. Međutim, s obzirom na Zadar, zadarsku bolnicu i našu strategiju za borbu protiv raka, a koju je usvojio i Hrvatski sabor, s ministrom Berošem dogovorio sam da se u sklopu nabave linearnih akceleratora iz europskih sredstava uvrsti i zadarska bolnica te da Zadar dobije linearni akcelerator. Vjerujem da će to biti dobra vijest za sve ljude koji su podržali ovu inicijativu, ali i za sve onkološke pacijente jer će na ovaj način dobiti bržu njegu, najavio je premijer.