Odovodnja od izvođača tražila jači intenzitet radova i više ekipa na terenu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nakon usporavanja, radovi na kanalizaciji i vodovodu se nastavljaju
Dinamika radova nije onakva kakvom ju je izvođeč ucrtao u svojim planovima i u ugovoru. Mi pratimo i nadziremo dinamiku te upozoravamo i tražili smo da se pojača intenzitet radova, da se poveća broj ekipa na terenu. Nadamo se da će to tako i biti te da će izvođač ispoštivati rokove koje je sam dostavio u planu, govori Grgo Peronja, direktor Odvodnje
Vedran SITNICA
Dio uz obalu će biti uskoro dovršen, a potom će izvođač krenuti u neku od ulica unutar Dikla

Nakon što su nositelji projekta izvršili pritisak na izvođača radova na aglomeraciji Cjeline Zadar, radnici i bageri su se pomalo vratili na teren. Početkom godine su radovi bili usporili, zbog problema koje je imao izvođač njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. Naime, kako je istaknuto sredinom siječnja, prema informacijama nositelja projekta, Odvodnje d.o.o. Zadar, u 17 posto utrošenog vremena, u tom trenutku je bilo obavljeno 4,5 posto ugovorom predviđenih radova.

- Dinamika radova nije onakva kakvom ju je izvođeč ucrtao u svojim planovima i u ugovoru. Mi pratimo i nadziremo dinamiku te upozoravamo i tražili smo da se pojača intenzitet radova, da se poveća broj ekipa na terenu. Nadamo se da će to tako i biti te da će izvođač ispoštivati rokove koje je sam dostavio u planu, govori Grgo Peronja, direktor Odvodnje.

Spoj u Gaženici sprema se za tehnički pregled

Peronja nas je ukratko izvijestio u kojoj su fazi radovi u pojedinim kvartovima, a u sklopu Cjeline Zadar radi se u Gaženici, na Crvenim kućama, Bilom brigu, Višnjiku, na Stanovima, Gaženici, Diklu, Puntamici i Belafuži.

U Gaženici su završeni radovi na spoju Ulice braće Miroslava i Janka Perice na crpnu postaju Gaženica te je u pripremi dokumentacija za tehnički pregled.

- Na Crvenim kućama su dovršeni radovi u Ulici Ivana Matetića Ronjgova te se bliže kraju i radovi u Ulici Antuna Dobrovića. U Antuna Dobrovića je završena kanalizacija, a u tijeku su još radovi na vodovodu, rekao je Peronja.

Nadalje, na Bilom brigu su u projektu predviđene Privlačka, Petrčanska, Olibska i Rapska ulica. Taj dio kvarta je pravo gradilište, jer se, osim aglomeracije, tamo gradi i novi poduzetnički inkubator.

- Privlačka ulica je asfaltirana, Olibska se priprema za asfaltiranje, u ostalima su radovi u tijeku, govori Peronja.

Na Višnjiku je u tijeku postavljanje cijevi za sustav odvodnje u Ulici Đure Basaričeka, a u tijeku je i izgradnja vodovoda. Također, u tijeku su i radovi na istočnom odvojku Kožinskog prilaza.

- Na Stanovima je bio dvotjedni zastoj u radovima na Putu Gazića, ali izvođač se, na zahtjev Odvodnje, vratio na teren te nastavio s radovima na priključcima, kazuje Peronja.

Radovi na obali u Diklu pri kraju

Na Krešimirovoj obali u Diklu su u tijeku radovi na dionici od spomenika do Taverne.

- Pri kraju je postavljanje cjevovoda, postavljen je i zadnji šaht i ti su radovi pri kraju. Po mojoj informaciji, koja je još uvijek neslužbena, taj dio će biti uskoro dovršen, a potom će izvođač krenuti na neku od ulica unutar Dikla. Koji je točno plan, znat ćemo kad dobijemo službenu obavijest od izvođača, rekao je Peronja.

Na Puntamici su radovi u Ulici A. G. Matoša, od Omladinskog hostela do Ekonomske škole.

- Radi se o izmjeni tlačnog voda između crpne stanice Borik i Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Borik. Do kraja mjeseca očekujemo završetak radova uz more. Izvođač je prvo krenuo uz more, kako bi iskoristio oseke. Potom ide nastavak radova, u blizini ulaza u hotele prema križanju s Putom Dikla, navodi Peronja.

Na Belafuži su radovi u dva kraka prema groblju Belafuža. Izvođač je krenuo i završio jedan dio u Ulici Gospe Maslinske, pokraj nove stambene zgrade, nastavlja prema ulici Franje Kuhača, a istovremeno su radovi krenuli s druge strane Franje Kuhača, tako da se radi u oba smjera. Ti radovi će na kraju završiti na Putu Nina.

Projekt Aglomeracije Zadar – Petrčane financira se namjenskim sredstvima EU kroz OPK 2014. – 2020. te sredstvima proračuna RH, Hrvatskih voda i krajnjih korisnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)