U Obrovcu održana 1. Večer ljubavne poezije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Dvanest pjesnika i pjesnikinja iz više gradova i županija kazivalo svoje stihove
Pjesnička manestacija održana je na inicijativu umjetničkog fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića kraj Benkovca, uz kojega su u organizaciji sudjelovali KUD »Sv. Josip« Obrovac, Dom kulture – Obrovac i TZ Grada Obrovca
Branko ANTUNOVIĆ
Najmlađe članice KUD-a »Sv. Josip« recitiraju stihove poznatih pjesnika

U Domu kulture u Obrovcu, uz epidemiološke mjere i pred mnogobrojnom publikom, održana je 1. Večer ljubavne poezije i to u čast Sv. Valentina, zaštitnika braka i ljubavi.
Ova pjesnička manestacija, 1. Večer ljubavne poezije, nastala je na inicijativu umjetničkog fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića kraj Benkovca, a u organizaciji, također, Branka Antunovića i KUD –a »Sv. Josip« Obrovac, koje je pod umjetničkom palicom predsjednice, Ike Jurjević iz Obrovca. Još su u suorganizaciji bili Dom kulture – Obrovac i TZ Grada Obrovca. A Grad Obrovac je pokrovitelj ovog, hvalevrijednog događanja, 1. Večeri ljubavne poezije ovdje u Obrovcu.

Iz različitih krajeva Lijepe naše

Također, ova Večer na kojoj je svoje stihove kazivalo 12 poeta i koji su nam došli iz različitih krajeva Ljepe naše, održala se kako smo već i rekli, u čast Sv. Valentina. Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik rođen je oko 175. godine poslije Krista, u Terni u Italiji. Zaštitnik je ljubavi i braka. Njegov se blagdan od davnina slavi i to 14. veljače. Na ovoj lijepoj Večeri, nazočili su i čelni ljudi grada Obrovca; Slobodan Jurjević, dogradonačelnik Grada Obrovca, Gordana Renić, pročelnica Grada Obrovca, Željka Klanac, iz odsjeka za kulturu Grada Obrovca. S nekoliko pozdravnih riječi, riječi zahvale i dobrodošlice, nazočnima se obratila ‘krivac’ za ovu Večer, Ika Jurjević, rekavši kako su ovo događanje uvelike potpogli; Grad Obrovac, HEP- hidroelektrana- » Velebit« (HEP proizvodnje) Obrovac, TZ Grada Obrovca, te mještanke grada Obrovca, čije su vrijedne ruke pripremile bukovačke poslastice. Ni čuvenog bukovačkog Prisnaca, kojeg je pripremila Dragica Modrić, na priređenom, obilatom domjenku, nije manjkalo te im je s tog mjesta Ika uputila velike zahvale.
Na 1. Večeri ljubavne poezije sudjelovali su: Branko Antunović iz Perušića kraj Benkovca, Mladen Baraba iz Babulj grada (Paljuv), Ivan Genda iz Obrovca, prof. u Srednjoj školi u Obrovcu, Ivica Jurjević iz Zagreba, Goran Jurković iz Korenice, Slavko Klapan (Ćave) iz Pridrage, Fabijan Lovrić, prof. i akademik iz Knina. Slavica Maričić, obrovačka nevjesta iz Zagreba, Branimir Mikić, slavonsko-lički pjesnik iz Otočca, Višnja Modrić iz Obrovca, prof. u Srednjoj školi u Obrovcu, Ana Ojdanić iz Kljaca kraj Drniša i Jure Vujić iz Zagreba.
Bilo je puno kazivanih stihova koji su mnogima na toj Večeri izmamili suzu. U ovu 1. Večer ljubavne poezije, uvele su najmlađe članice KUD-a »Sv. Josip« – Obrovac; Luca Bašić, Leona Tot, Kata Nakić i Loreta Bogetić, s tim što je svaka od njih izvrsno govorila stihove; Antuna Branka Šimića, Vesne Parun, Enesa Kiševića i Vesne Krmpotić.

Neka postane tradicionalna

Na kraju programa, Ika Jurjević, predsjednica KUD – a »Sv. Josip«, svim sudionicima u programu, kao i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli ovo događanje, podijelila je zahvalnice. Medijski pokrovitelji ove Večeri su: Radio Benkovac, Radio Zadar, Radio Biograd, Narodni Radio, Radio mir Međugorje, Zadarski list i Hrvatsko slovo. Progam je vrlo nadahnuto, vodio Mihovil Mijo Brkić, glasoviti voditelj s Radija Benkovac.
Sve u svemu ljepota ove 1. Večeri ljubavne poezije, održane u Obrovcu čija drevnost počiva na obalama kraške ljepotice Zrmanje i čiji zagrljaji s našim jadranskim morem ne prestaju, položila je temelj da postane tradicionalna.

Branko ANTUNOVIĆ

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)