Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Antifjaka pokreće studente

Autor: Z L

22.03.2009. 23:00
Antifjaka pokreće studente


Klub studenata sociologije Antifjaka organizira 30. i 31. ožujka “Dane studentskog aktivizma” unutar prostorija Sveučilišta u Zadru. Cilj ovog projekta je informirati studentsku populaciju o svim mogućim oblicima aktivnosti na Sveučilištu koji nisu isključivo vezani za usvajanje i reproduciranje zadane literature i znanja. Stavlja se naglasak na izvannastavne aktivnosti i udruge koje razvijaju određene kompetencije važne za “diploma supplement” (dodatak diplomi studentima koji studiraju po novom Bolonjskom programu). Okvirno će se predstaviti dosadašnji projekti te evaluirati i samoevaluirati radovi udruga da se donekle razbije dogma o stopostotnom pasivnom studentkom miljeu u Zadru.
Proteklih nekoliko godina veliki broj studentskih projekata je ostvaren na Sveučilištu u Zadru, a reakcije i odaziv na njih je bio u većini slučajeva malen, što nije bilo proporcionalno kvaliteti koju su studentski projekti imali. Kao najočigledniji razlog tomu je neinformiranost studentske populacije te njihova nezainteresiranost unatoč informacijama. Ovim projektom te planiranim programom unutar ovog projekta pokušat će se na određeni način odati priznanje određenim udrugama i njihovim ostvarenim ciljevima, opisati i ukratko konstruirati pregled najboljih i najpopularnijih studentskih projekata. Štandovi o projektima i udrugama će biti postavljeni u atriju Sveučilišta po uzoru na Otvorene dane Sveučilišta gdje će voditelji projekata udruga i klubova moći odgovarati na razna pitanja studenata i profesora, prezentirati svoje radove (časopise, glasnike, izvještaje, audio-vizualne snimke) te time potaknuti veću zaintersiranost studentske populacije za studentske udruge, projekte i klubove kojima mogu poboljšati studentski standard i kvalitetu studiranja na Sveučilištu u Zadru.
Uz štandovska izlaganja u Atriju Sveučilišta, 31. ožujka bi se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru organiziralo detaljnije predavanje o određenim studentskim udrugama i projektima. Neka od predavanja bi bila evaluacijska, neka samoevaluacijska, a neka deskriptivna i općenitija. Prezentacije bi trajale okvirno 15 minuta, držali bi ih predsjednici Udruga, voditelji projekata, ovisno o dogovoru tih udruga/klubova/projekata. Prezentacije bi se organizirale tematski (grupe od po 3 prezentacije) te bi se odgovaralo na pitanja iz publike unutar manira konferencijskog tipa prezentacija.