Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Montaža luka početkom travnja

Autor: Ivana Burica

22.03.2009. 23:00
Montaža luka početkom travnja

Foto: Adam VIDAS



Nakon što se oko 1. travnja završi jačanje nosiva stupa s pašmanske strane, montirat će se i posljednja, šesta orto ploča, a tada slijedi i montaža čeličnog luka, rekao je ing. Domazet


Tjedan dana od početka montaže čelične konstrukcije mosta, pet od ukupno šest orto ploča koje će premostiti središnjih 70 metara mosta preko kanala Mali Ždrelac već je montirano.
Šef gradilišta ing. Davor Domazet informira nas da je sada u planu privesti kraju radove na jačanju nosiva stupa s pašmanske strane.
– Prema dinamičkom planu jačanje stupa trebalo bi biti završeno do 10. travnja, međutim bit će završeno i desetak dana ranije, oko 1. travnja. Nakon toga moći će se montirati i šesta ploča, a tada slijedi i montaža čeličnog luka, rekao je Domazet.
Kao što se može vidjeti i na fotografiji s gradilišta, dva središnja stupa još uvijek nisu uklonjena.
Kako nam pojašnjava ing. Domazet, oni za sada služe kao nosači, a bit će maknuti čim se postavi čelični luk koji će preuzeti opterećenje.
– Malo nas koče bure, ali ima i lijepih dana tako da, sve u svemu, ide prema planu te će na zadovoljstvo sviju most biti otvoren do kraja lipnja, ističe Domazet.
Također, kako smo već izvještavali, od 30. lipnja do 15. rujna za polovidbu će djelomično biti otvoren i pomorski prolaz Mali Ždrelac.