Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pavlovićeva mast nije bila povučena s tržišta

Autor:

22.03.2009. 23:00
Pavlovićeva mast nije bila povučena s tržišta


To nije štetan proizvod, proizveden je po svim europskim standardima i, naravno, zdravstveno odobren, ističu iz Zore d.o.o., naglasivši da je spomenuta “Dječja mast” zapravo iz konkurentske tvrtke, a ne zamjena za Pavlovićevu mast, kao što su pojašnjavali očito nedovoljno upućeni ljekarnici


Iznenadna vijest o navodnim štetnim sastojcima dobro poznate Pavlovićeve masti, kreme koja već 60 godina uspješno opstaje na tržištu, prošlog je ljeta uzdrmala javnost i izazvala reakciju tvrtke Zora d.o.o., zastupnika za ovu poznatu kremu.
Podsjetimo, naime, kako je prije više od pola godine bilo riječi o tome kako borna kiselina, koja je sastavni dio masti, izaziva alergijsku reakciju, što je među brojnim potrošačima, osobito majkama, uzrokovalo opravdanu paniku.
Za očekivati je stoga bilo da će zbog iznenadne medijske pompe, ali i opreznosti potrošača, desetljećima uspješna tržišna pozicija ove kreme doživjeti krah. No, kako je tada pojašnjeno u zadarskim ljekarnama, nije bilo riječi o povlačenju, nego tek o svojevrsnoj modifikaciji Pavlovićeve masti, koja je nastala kao rezultat konstantnih istraživanja i napretka laboratorijske proizvodnje. Ljekarnici su tada pojasnili da je Pavlovićeva mast modificirana na način da više ne sadrži spornu bornu kiselinu te se sada prodaje pod nazivom Dječja mast i to je ona koja se prodaje kupcima koji traže Pavlovićevu.
No, iz tvrtke Zora d.o.o ističu da su prethodni navodi u potpunosti neistiniti te su uzrokovani isključivo konkurentskom borbom za bolji tržišni položaj.
– Pavlovićeva mast nikada nije bila povučena s tržišta i ona je jedina originalna krema, a odnedavno postoji i nova, također Pavlovićeva mast na bazi kamilice. To nije štetan proizvod, proizvedena je po svim europskim standardima i, naravno, zdravstveno odobrena, ističu iz Zore d.o.o., naglasivši da je spomenuta Dječja mast zapravo iz konkurentske tvrtke, a ne zamjena za Pavlovićevu, kao što su pojašnjavali očito nedovoljno upućeni ljekarnici.
Naglasili su isto tako da je još uvijek u upotrebi i stara Pavlovićeva mast koja se uz novu u Srbiji i dalje prodaje, dok je u Hrvatskoj za sada u prodaji samo nova mast na bazi kamilice.