Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dražić: Priključci se rješavaju u razumnom roku

Autor: Siniša Klarica

22.03.2010. 23:00
Dražić: Priključci se rješavaju u razumnom roku

Foto: Adam VIDAS



Nakon što su radnici zadarskog Konektora započeli sa spajanjem struje zgrade Kapular na zadarskom predjelu Plovanija, reagirao je direktor Zadarske Elektre Tomislav Dražić. Dražića je zabrinulo što je u cijeloj priči, prozvana kao Elektra, iako su izvori unutar Elektre, stanari, ali i investitor, prozivali baš Elektru kako nije na vrijeme osigurala priključak zgrade na električnu struju. Stanari su čak tvrdili da im je kupoprodajni ugovor jamčio priključak na struju do 31. srpnja 2009., što su u Kapularu d.o.o. opovrgli.
– Nije istina da je Kapular otprije platio priključak. Posljednje dvije uplate plaćene su 9. i 12. veljače ove godine. Nešto prije, 4. veljače, stigla je potvrda glavnog projekta za visokonaponski priključak i niskonaponsku mrežu, nakon čega smo mogli krenuti u realizaciju izgradnje trafostanice i priključka, kaže direktor Elektre Tomislav Dražić.
Dražić dodaje da je za priključak za električnu struju Kapular d.o.o. ukupno platio oko 300.000 kn. Međutim, naglašava Dražić, Elektra ima velikih problema sa smještajem i pronalaženjem lokacija za trafostanicu. Za ovu na Plovaniji lokacija se tražila godinu dana, a pronađena zahvaljujući intervenciji zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića.
Na istu trafostanicu priključit će se i druge zgrade u blizini koje su također dugo čekale svoj priključak na električnu mrežu. Elektra je također bila prozvana da ne želi pokretati nikakve gradnje bez rješavanja nužne dokumentacije, a Tomislav Dražić na to kaže da su se priključci počeli rješavati u razumnom roku, dva-tri mjeseca od rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.