Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jusup nezadovoljan učinkom mladih igrača

Autor: Andrija Dešpoja

22.03.2010. 23:00
Jusup nezadovoljan učinkom mladih igrača

Foto: Zvonko KUCELIN



Otvaranje Lige za prvaka dovelo je Zabok u Krešin dom i dogodilo se baš ono što se predviđalo, visok poraz gostiju. Shodno i rezultatu utakmice koji je govorio da se radi o dva različita košarkaška svijeta tako su i treneri obiju momčadi imali različita viđenja događaja na terenu. Iz perspektive Zaboka ovakav dvoboj protiv NLB ligaša i u okruženju velebne dvorane sam po sebi je značio golem doseg. Trener simpatičnih Zagoraca, Dragutin Črnjević je mogao konstatirati tek da su i dobro prošli s 40 poena minusa, ali da je led probijen što ga veseli pred naredni dvoboj protiv Cibone na domaćem parketu.
–  Čestitam Zadru na pobjedi. Primjetna je velika razlika između nas pristigle iz A-1 lige i NLB ligaša kao što je Zadar. Ova razlika je slobodno mogla biti još veća da je kolega Jusup koristio više usluge početne petorke, a statistički podaci najbolje svjedoče o toj razlici, jer osim slobodnih bacanja sve drugo je debelo na strani Zadra. To je jedna strana medalje, a druga je da smo mi kao mali klub i prvi put da smo uopće došli u priliku odigrati ovakvu utakmicu stvarno velika stvar. Ipak nisam zadovoljan kako su moji igrači odigrali, jer smatram da mogu puno bolje, a valjda će protiv Cibone u sljedećem kolu igrači znati primijeniti iskustvo koje su stekli protiv Zadra. Želio bih da protiv Cibone barem u jednom razdoblju igre budemo ravno pravan protivnik – kazao je Črnjević i dao riječ domaćem strategu Danijelu Jusupu koji je bio zadovoljan pristupom, ali ne i greškama njegovih mlađih pulena.
– Zabok nije toliko loša momčad koliko rezultat možda govori. Da su uspjeli pri kraju prvog materijalizirati neke situacije kad smo mi igrali loše onda u drugom sigurno ne bi igrali ovako lako i bez grča što je bio slučaj.  Mogu zato biti zadovoljan pristupom svojih igrača koji su shvatili da treba se boriti za svaku loptu, iskoristiti na najbolji mogući način provedene minute na parketu. Nisam zadovoljan s reakcijom ovih mlađih igrača kako su igrali u prvom poluvremenu, a tu ponajviše mislim na Batura, Šarliju i Bilana koji su učestalo griješili u onim situacijama koje su nedopustive. Smatram da mladi igrač može bolje profitirati ako igra tri minute kako spada, a ne 15 minuta kad je trideset razlike prednosti – kazao je Jusup i završio pokličem da marljivost donosi pobjede.
– Idemo dalje, sljedeća utakmica je već jako brzo i moramo spustiti glave dolje, marljivo raditi i ići uz utakmice u utakmicu.