Pomoć stanovnicima Stankovaca

Slika korisnika admin
masline_baradic
Željko Baradić, načelnik Općine Stankovci

Općina Stankovci u 2010. godini osigurala je 1,4 milijuna kuna za direktnu pomoć stanovnicima općine kroz različite programe pomoći i subvencija. Radi se o iznosu koji premašuje 10 posto ovogodišnjeg općinskog proračuna.

- Kada bismo tih 1,4 milijuna kuna podijelili sa 2.080 stanovnika koliko živi na našem prostoru, dobili podatak da Općina svakom svom stanovniku daje 699 kuna, a kada se podijeli sa 705 obitelji, onda svaka obitelj dobiva 1.938,66 kuna, kaže načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.

Općina je u 2010. godini za svoje studente namijenila 200 tisuća kuna, za obitelji s novorođenom djecom 60 tisuća kuna, školske knjige 220 tisuća kuna. Kod ovog zadnjeg treba napomenuti da je Općina Stankovci plaćala udžbenike za osnovce sa svog prostora prije nego što je Vlada RH donijela tu odluku i zadržala je socijalno osjetljivu praksu i nakon što je Vlada odustala od projekta besplatnih udžbenika. Za prijevoz učenika namijenjeno je 94 tisuće kuna, za jednokratnu pomoć obiteljima 50 tisuća kuna, dječji vrtić 330 tisuća i sadnice kućanstvima 500 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno