Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HSLS za ukidanje poreza i doprinosa u prvoj godini rada

22.03.2011. 23:00
HSLS za ukidanje poreza i  doprinosa u prvoj godini rada


Štandovi na kojima će se potpisi prikupljati bit će postavljeni u Obrovcu i Preku te na Narodnom trgu u Zadru, a u drugim gradovima i općinama liberali će potpise prikupljati „od vrata do vrata”


Prvo zaposlenje  treba biti oslobođeno svih poreza i doprinosa tijekom prve  godine rada. Ovako glasi zahtjev za kojeg HSLS namjerava  tražiti podršku građana. Akcija prikupljanja potpisa nazvana „Akcija 100″, najavio je  predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Zadarske županije Goran Šarin, započet će  31. ožujka i trajati do 9  travnja. Liberali planiraju  potpise prikupljati u 95 gradova i općina te na pet  mjesta u Zagrebu, a u Zadarskoj županiji štandovi na  kojima će se potpisi prikupljati bit će postavljeni u  Obrovcu i Preku te na Narodnom trgu u Zadru.
– Potpisi će se prikupljati i  u drugim gradovima i  općinama. Potpise će od  vrata do vrata prikupljati  članovi stranke. Cilj nam je  prikupiti najmanje 100.000  potpisa što za HSLS nije  problem, rekao je Šarin.
Šarin je izvijestio i kako će  se, vezano uz pripremu ove  akcije, u četvrtak, 24. ožujka  održati sastanak Županijskog  vijeća, odnosno sa svim predsjednicima ogranaka.
– Podnijet ću izvještaj o  radu stranke u proteklom razdoblju i iznijeti program rada  stranke do ljeta. Mogu vam  reći kako broj članova  HSLS-a raste iz dana u dan.  Prije dva, tri mjeseca okončali  smo reviziju članstva i tada  smo utvrdili kako u Zadarskoj  županiji imamo 998 članova, i  to potvrđenih članova. Od  tada se članstvo povećalo za  300-tinjak osoba i sada imamo oko 1.250 članova. Do  konca ožujka bit će imenovani svi članovi izbornog  stožera u IX. izbornoj jedinici. Za voditelja stožera  imenovan je Joso Knez iz  naše županije i to je priznanje  HSLS-u u Zadarskoj županiji,  a razlog što je vođenje stožera  pripalo organizaciji Zadarske  županije sigurno je i u tome  što ovdje ima najviše glasača  HSLS-a u usporedbi s  Ličko-senjskom, Šibensko-kninskom i dijelom Splitsko-dalmatinske županije koji  pripada IX. izbornoj jedinici.  U izborni stožer bit će imenovano ukupno deset osoba i  vjerujem da ćemo od 1. travnja početi s kampanjom, rekao je Šarin koji je na upit  kazao i kako će HSLS u nove  prostorije useliti do kraja ljeta.
– Grad je proveo javnu nabavu i čekamo da se te prostorije stave u funkciju, kazao  je Šarin.
Riječ je o uredskom prostoru na Obali kneza Branimira, korištenje kojeg je  Grad Zadar odobrio ovoj  stranci u zamjenu za ranije  korišteni prostor u zgradi  „Pegla”.